En çok takipçisi olan Tiktok fenomenleri kimlerdir? Sorusunun cevabı sık sık araştırılmaktadır. Çünkü milyonlarca kişinin kullandığı uygulamanın kullanıcıları merak edilmektedir.

Tiktok sosyal medya uygulamasının kullanıma sunulduğu andan itibaren diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi fenomenler ortaya çıkmaya başlamıştır. Her uygulamanın olduğu gibi Tiktok uygulamasının da fenomenleri bulunmaktadır. Bu fenomenler takipçi sayılarının fazla olması ile değil tanınırlığı ile fenomen olmaktadır. Örneğin milyon takipçisi olan Tiktok hesapları diğer gün hesapları kapatabilir. Bu yüzden de Tiktok fenomenleri tanınırlığına bakılır.

Tiktok en çok takipçisi olan fenomen değildir, en çok tanınan Tiktok kullanıcısı Tiktok fenomeni olarak görülmektedir.

Tiktok Fenomenleri

Türk Tiktok Fenomenleri

Türk Tiktok fenomenleri kimlerdir? Tiktok kullanıcıları tarafından merakla araştırılmaktadır. Çünkü rekabetin fazla olduğu Tiktok uygulamasında en fazla tanınırlığa ulaşmak oldukça önemlidir.

En çok takipçisi olan Türk tiktokterler sıralaması şu şekildedir;

  • Cznburak
  • Nnursema
  • Yesimresmi1
  • Nusr_et
  • Aydas

Bu hesaplar Türkiye’de en fazla takipçisi olan ve tanınırlığı olan hesapladır. Yani bu hesapların sahibi birer fenomendir.

1- Cznburak

Cznburak hesabının 45.6 milyon takipçisi ve 840 milyon beğeni sayısı bulunmaktadır. Cznburak, restoran zinciri sahibi bir aşçıdır. Tiktok uygulamasının üzerinde paylaştığı devasa boyutlarındaki yemek videoları ile ünlenmiştir. Yemek videolarının yanında da diğer insanlarla yaptığı yardımları da paylaşmaktadır.

2- Nnursema

Nnursema hesabının 16.3 milyon takipçisi ve 372 milyon beğeni sayısı bulunmaktadır. Nnursema, çektiği videolar ile Tiktok akımlarının dışında değişik videolar çekerek takipçilerinin ilgilisini çekmiştir. Nnursema hesabının bir de Youtube hesabı bulunmaktadır.

3- Yesimresmi1

Yesimresmi1 hesabının 10 milyon takipçi sayısı ve 170 milyon beğeni sayısı bulunmaktadır. Yesimresmi1, Tiktok akımlarını yakından takip ederek bu akımları çektiği videolarda kullanmaktadır. Akımların yanında da dublaj ve dans videoları da bulunmaktadır. Ayrıca olarak da Yesimresmi1 hesabının Youtube ve İnstagram hesapları da aktif kullanmaktadır.

4- Nusr_et

Nusr_et hesabının 9.9 milyon takipçi sayısı ve 76 milyon beğeni sayısı bulunmaktadır. Nusr_et, dünyanın her yerinde tanınan bir aşçıdır. Tiktok üzerinden paylaştığı et tokatlama videoları ile ünlenmiştir.

5- Aydas

Aydas hesabının 9.6 milyon takipçisi ve 150 milyon beğeni sayısı bulunmaktadır. Aydas, akım olan Tiktok videoları kullanarak dans ediyor, şarkı söylüyor ve dublaj videoları çekmektedir. Aydas Tiktok hesabının yanı sıra İnstagram, Youtube ve Snapchat uygulamalarını da kullanmaktadır.

Yabancı Tiktok Fenomenleri

Yabancı Tiktok fenomenleri de dünyaca tanınan hesaplardır. Yabancı Tiktok fenomenlerinin arasında da rekabet oldukça fazladır.

Tiktok en çok takipçisi olan yabancı hesapları da şöyledir;

  • Loren Gray
  • Zach King
  • Charli D’Amelio
  • Babyariel
  • Riyaz

Hesapları dünyaca ünlü Tiktok kullanıcılarıdır. Bu hesapların hem çok fazla takipçileri bulunmakta hem de Tiktok fenomenleridir.

1- Loren Gray

Loren Gray hesabının 39.8 milyon takipçisi bulunmaktadır. Loren Gray, Amerikalı genç bir şarkıcıdır.

2- Zach King

Zach King hesabının 35.7 milyon takipçisi bulunmaktadır. Amerikalı Zach Kign, çektiği vine videoları ile ünlenmiştir.

3- Charli D’Amelio

Charli D’Amelio hesabının 31.8 milyon takipçisi bulunmaktadır. Charli D’Amelio henüz on yedi yaşında bir dansçıdır.

4- Babyariel

Babyariel hesabının 30.3 milyon takipçisi bulunmaktadır. Babyariel on dokuz yaşında hem oyuncu hem de şarkıcıdır.

5- Riyaz

Riyaz hesabının 29.4 takipçisi bulunmaktadır. Riyaz ülkemizde çok fazla tanınmasa da dünya üzerinde oldukça tanınmaktadır.

Dünyada ve Türkiye’de en çok tanınan ve takip edilen Tiktok hesapları bu şekildedir. Bu hesapların sıralaması değişebilmekte ve aralarına yeni yüzler de eklenebilmektedir.

Önceki blog: En Çok Kullanılan İnstagram Uygulamaları

Sonraki blog: İnstagram Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları