İnstagram işletme hesapları nasıl düzenlenmeli konusunda İnstagram hesap yönetimi için bir stratejik ve içerik planını oluşturmak uzun vadede bu platform üzerinden daha fazla geri dönünüm almanızı sağlar. İnstagram işletme hesabı yönetimini yaparken bazı kurallara uyum sağlamak yararlı olur ve bu standartlar olası bir personel değişimi durumunda doğrudan aktarabilecek şekilde oluşturmanız önemlidir.

Profesyonel İnstagram yönetimi konusunda bunun için sosyal medya yönetim kuralları dosyası oluşturarak personelinizin takip etmesi gereken prosedürleri bu dosyada toplamalısınız. Bunun dışında tek bir kişi de kendi İnstagram işletme hesabını düzenleyebilir. İnstagram işletme profili hesapları düzenlenirken kullanıcı adı, profil fotoğrafı, biyografi ve daha birçok farklı detayın hazırlanması gerekir.

İnstagram İşletme Hesabı Düzenleme

İnstagram İşletme Hesabı Geliştirme

İnstagram işletme hesabı geliştirme aşamasında yapılması gereken ilk şey profil bilgilerinizi tamamlayın ve güncel tutun. İnstagram hesap yönetimi sürecinde öncelikli olarak profil bilgilerinizi güncel tutmanız ve eksiksiz bir şekilde alanı doldurmanız gerekir.

İnstagram’dan dışarıya reklam haricinde sadece profil sayfanızın verilebileceği için web site linkinizi buraya eklemeniz gerekiyor. Dikkat çekici bir profil hazırlamalı ve hikâye bölümleri için de öne çıkan sabitlenmiş olan hikâye içeriklerini kategorize ederek oluşturmanız gerekiyor. Bu sayede profilinizi ziyaret eden kişiler markanız ve ürünleriniz konusunda mümkün olduğunda bilgi almış olur. İnstagram işletme hesabını düzenleme aşamasında,

  • İşletme profiline geçiş yapmak her zaman profiller için avantaj sağlar ve kişiler İnstagram reklamlarından yararlanmaya başlayabilirler ve İnstagram istatistik özelliklerinden yararlanmaya başlayabilirler.
  • İstatistik aracını nasıl kullanacağınızı öğrenmek konusunda yönetim yaparken hedef kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve içerik stratejileri geliştirilebilir.
  • İçerik planınızı hazırlarken farklı konseptlerde içerikler üretmeye özen göstermeniz gerekiyor ve hikâye paylaşımlarınızın yanı sıra video içerikler için de nasıl çalışmalar yapacağınıza karar vermelisiniz.
  • İnstagram’da kullanacağınız iletişim dilini de bu süreçte belirlemeniz gerekiyor ve aynı zamanda müşteri desteği sağlamak için destek almanız gerekiyor.

İnstagram İşletme Hesabı Profil Fotoğrafı Nasıl Olmalı?

İnstagram işletme hesabı profil fotoğrafı nasıl olmalı konusunda İnstagram üzerinde büyük kitlelere hitap edeceğiniz zaman markanızın, işletmenizin veya bireysel hesabınızın en önemli kısımlarından biri profil fotoğrafıdır. Bununla beraber kullanıcılarının dikkatini çekmeniz açısından profil fotoğrafının düzenli olması gerekir. Özellikle İnstagram işletme hesabı profil fotoğrafı bulanık veya net olmayan bir fotoğraf olmamalıdır. Yüksek kalitede ve anlaşılır bir görsel olmalıdır.

İnstagram işletme profil fotoğrafı içerisinde küçük yazılar olmamalıdır ve çok sayıda renk ve kelime gibi küçük detaylar olmamalıdır. Bunun yenine net görünen, grafik veya çizim, büyük metinli şirket logoları, profili anlatan, yapılan işi veya satılan ürün, hizmetleri anlatan bir profil gibi detaylara dikkat edilmelidir. İnstagram işletme hesabı açmak profil fotoğraflarının nasıl olması gerektiği konusunda kurumsal markaların profil fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.

İşletmelerin İnstagram Hesabı Nasıl Olmalı?

İşletmelerin İnstagram hesabı nasıl olmalı konusunda işletmeler İnstagram da ki profillerini normal profiller dışında işletme hesabı olarak düzenlemelidir. Özellikle güvenli bir İnstagram işletme profili oluşturabilmek için profil adı, kullanıcı adı, iletişim bilgileri, açık adresi, web sitesi, verdiği hizmetler ve sağladığı avantajlarla hastag kullanımı gibi durumlara dikkat edilmesi gerekiyor.

İnstagram işletme hesabı yönetimi konusunda bugün birçok işletme İnstagram hesabı kullanmaktadır fakat birçok işletmede yanlış bilgilerle yanlış kullanılmaktadır ve bu şekilde yanlış kullanmak faydadan ziyade zarar vermektedir. Bu sebeple mutlaka bazı detaylara dikkat etmeli ve işletme hesabının düzenlenmesi noktasında özellikle markalaşmaya doğru giden işletmelerin, hizmet sunan kişilerin dikkat etmesi gereken noktalardan biri.