İnstagram durduruldu hatası ve çözümü bakıldığında özellikle Android kullanıcılarının sık bir şekilde karşılaştığı bir sorundur. İnstagram uygulamasını kullanırken birdenbire uygulamadan atılıyorsanız hatanın nedenini öğrenmeniz gerekir. Meydana gelen bu hata telefon önbelleğinin yetersizliğinden veya güncellemelerin yapılmamış olmasından dolayı ortaya çıkabilmektedir. Bunun dışında ‘’İnstagram durduruldu hatası’’ genellikle önbellek kaynaklıdır. İnstagram durduruldu hatasını düzeltmek için biden fazla çözüm yer alıyor ve çözüm olacak önerilerinden bazıları şu şekildedir,

  • Ön belleği temizlemek İnstagram durduruldu hatasının önüne geçer. Ön belleği temizlemek için ayarlara giderek uygulamalar ve tekrar ayarlar kısmına girin. Başlıklar telefonun markasına göre değişiklik göstermektedir.
  • Uygulamalara girdikten sonra uygulamaları yönet seçeneğine basın ve buradan resimde görüldüğü gibi İnstagram uygulamasını seçin.
  • Uygulamaya girdikten sonrasında ön belleği temizleyin ve bu işlemi gerçekleştirdiğiniz zaman İnstagram’da açık olan hesaplarınız kapatılır.
  • Son olarak ön belleği temizledikten sonra cihazınızı tekrar başlatın ve sorunun ortadan kalktığını görebilirsiniz.

İnstagram Durduruldu

İnstagram Durduruldu Hatası Çözümü

İnstagram durduruldu hatası çözümübakıldığı zaman Google Play veya AppStore üzerinden güncellemeler yapın ve bu yüzden uygulamalarınızın güncel durumda olmasında fayda bulunur. Bunun için Google Play Store girerek ayarlara girin ve uygulamaları otomatik olarak güncelle kısmından uygulamaları güncelleyin. Sonrasında ise sadece kablosuz ağ üzerinden seçeneğini seçin ve onaylayın.İnstagram durduruldu hatası çözümü için,

  • Cihazınızın ayarlar kısmına gelin ve telefon hakkında başlığını seçin. MIUI sürümüne iki kez basın ve sonrasında telefon geliştiricisiniz şeklinde bir yazı ile karşılaşabilirsiniz. Bu cihazda daha öncesinde etkinleştirdiğiniz için zaten geliştiricisiniz mesajı verir.
  • Hızlı ayarlar geliştirici blokları seçeneğine basın burada başlık, cihazınızın marka ve modeline göre değişmektedir.
  • Bu ekranda profil GPU çözümleme katmanlarını etkinleştir uyarısını göreceksiniz ve bu seçeneğin kapalı olması tercih edilir eğer açıksa bu seçeneği kapatmalısınız.
  • Telefonunuzun ayarlar kısmında arama çubuğu yer alıyorsa GPU veya GPU çözümleme yazın böylece tüm bu işlemleri tek bir adımda hızlıca yapmak mümkündür.

İnstagram Durduruldu Hatası Kesin Çözüm

İnstagram durduruldu hatası kesin çözümbakıldığında uygulama tercihlerini sıfırlama yöntemini deneyebilirsiniz. Ayarlardan uygulamaları seçin ve sonrasında uygulamaları yönet seçeneğini seçin. Bu ekranda sağ üst köşede üç noktanın yer aldığı görülür ve burada yer alan uygulama tercihlerini sıfırla başlığını seçin. Uygulamaları sıfırla diyerek işleminizi tamamlayın böylece İnstagram durduruldu hatasının önüne geçebilirsiniz.

İnstagram durdu hatasi cozumu bakıldığında uygulamaları kaldırarak tekrar yüklemek kesin çözümler arasındadır. Tüm adımlara rağmen İnstagram durduruldu hatası ile karşılaşıyorsanız bir alternatif işlem daha bulunuyor. Bunlardan biri uygulamayı cihazdan tamamen kaldırıp yükleyebilir ve İnstagram’ı seçtikten sonra programı durmaya zorla seçeneğini uygulamanız gerekiyor. Sonrasında verileri temizle seçeneğinden tüm verileri temizleyin ve son olarak uygulamayı cihazınızdan kaldırın.

İnstagram Durduruldu Hatası Nasıl Çözülür?

İnstagram durdu hatası çözümü bakıldığında tüm bu işlemler duruldu hatasını çözmediyse son bir adım daha bulunuyor. Bunun için İnstagram uygulamasını açın ve sağ alt köşedeki profil resminize dokunarak sağ üst köşede bulunan üç çizgi sembolünü seçin daha sonra ayarlara girin ve yardım seçeneğine tıklayın. Daha sonra yardım başlığını seçin ve sorun bildiri ardından başlığını seçerek bu sorunu İnstagram’a bildirerek yardım isteyebilirsiniz.

İnstagram’da durduruldu hatası 2022 senesinden beri kullanıcılarının en fazla şikayetçi olduğu problemlerden biridir ve bu hatanın temelinde telefonun ön belleğinin yetersiz olması ve İnstagram güncellemesi yer almaktadır. Bu sebeple hatanın çözümlerini göz önüne alarak hatayı kısa sürede çözebilirsiniz.

Önceki blog: Tiktok Bakiye Yükleme Hatası

Sonraki blog: TikTok Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Önerilen sayfalar: