İnstagram, facebook, Tiktok gibi sosyal medya hesapları kötü kullanıcılar tarafından ele geçirilebilir. İnstagram gibi birçok sosyal medya uygulaması da bu durumu kontrol altına almak için hesap oluşturulurken kullanıcılardan telefon numarası, e-posta ya da google hesaplarına gelen kodlar ile doğrulama yapmasını istemektedir. E-posta adresini değiştiren kullanıcının da aklına doğal olarak instagram e-posta adresi nasıl değiştirilir? Sorusu gelmektedir.

İnstagram Gmail Değiştirme

Günümüzde herkes tarafından kullanılan sosyal medya hesaplarının güvenliği oldukça önemlidir. Çünkü, sosyal medyamızda günde onlarca gönderi paylaşarak, hayatın çoğu detayı ister istemez ortaya dökülmektedir. Bazen sadece istenilen kişilere yapılan paylaşımlar bazen de herkese paylaşılabilmektedir. Fakat her ne nasıl olursa olsun size ait olan paylaşımların başkaları tarafından görülmesini ve isteğiniz dışında paylaşılması istenilmemektedir.

Bu nokta da hesabın güvenliğini sağlamak sosyal medya platformları değil sizin sağlamanız gerekmektedir. Yani hesabınız, istenilmeyen kişilerin ellerine düşerse bu durum sizin sorumluluğunuzdadır. Bu yüzden de hesabınız için her türlü önlemi almalısınız. Bu nokta da e-postalar güvenlik için önemlidir. Burada aklınıza e-posta değişikliği yaptığınız zaman instagram e posta adresi nasıl değiştirilir ya da instagram e-posta adresi değiştirme işlemleri aklınıza gelebilir. Bu da oldukça basittir.

İnstagram e posta adresini değiştirme işlemini anlatmaya geçmeden önce e posta adresinizi nasıl korur? Sorusunun cevabını vermek daha doğru olacaktır. İnstagram hesabı oluştururken girdiğiniz e posta adresinize bir kod gelecektir. Bu kodu girerek hesabınızı oluşturabilirsiniz. Daha sonra da hesabınızda yapacağınız şifre değiştirme, gizli hesaptan açık hesaba geçme ya da açık hesaptan gizli hesaba geçme gibi işlemlerde e postanıza bir kod gelir ve kodu girerek işlemi onaylarsınız. Bunun dışında hesabınıza sizin dışınızda ya da her zaman kullanılan cihaz dışından bir giriş olduğunda instagram algoritması bunu size e posta yoluyla bildirecektir.

İnstagram E-posta Değiştirme

İnstagram E-Posta Adresi Değiştirme

İnstagram algoritması e posta ile hesabınızı nasıl koruduğunu anladıktan sonra instagram e posta doğrulaması her kullanıcı tarafından yapılmaktır. Kullanıcı instagrama e posta adresini doğruladıktan sonra e posta adresini değiştirdiği zaman aklına ilk olarak instagram E-Posta adresi değiştirme araması gelir.

Bu noktada instagram e posta adresini değiştirme işlemi mobil cihazı üzerinden yapılabileceği gibi bilgisayar üzerinden de yapılabilmektedir.

Öncelikle olarak mobil cihazından instagram e posta adresi değiştirme işlemi nasıl yapılır için sırasıyla şu adımlar takip edilmelidir;

  • Profilinizde bulunan profili düzenle seçeneğini seçin
  • Açılacak sayfadaki e posta adresi seçeneğini seçin
  • Daha sonra açılan sayfada eski e posta adresinizi göreceksiniz, bunu silerek yeni e posta adresinizi yazınız
  • En son olarak da sağ üst tarafta bulunan tik sembolünü tıklayın

Bu şekilde mobil cihanız ile birlikte instagram e posta adresi değiştirme işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemi bilgisayar üzerinden ise şu adımları takip ederek gerçekleştirebilirsiniz;

  • Bilgisayar ekranının sağ üst köşesinde bulunan profilinize tıklayın
  • Profilinizden profili değiştir seçeneğini seçin
  • Karşınıza çıkacak sayfada eski e posta adresinizi gördüğünüz yeri silerek, yeni e posta adresinizi yazınız
  • En son olarak da sayfanın altında bulunan gönder seçeneğini seçin

Bu şekilde de bilgisayarınız üzerinden instagram e posta adresini değiştirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

İnstagram'da ucuz takipçi arttırmak ister misin? Hemen takipçi satın al sayfamızı incele ve hesabını geliştir.

Tüm bu işlemleri denedikten sonra e posta değişmiyor sorunu ile karşılaşıyorsanız, ilk öncelikle bu işlemleri başka mobil cihaz ya da bilgisayar üzerinden deneyiniz. Hala bu sorun ile karşılaşıyorsanız ise ayarlar kısmından ulaşabileceğiniz yardım kısmından yardım alabilirsiniz.

Önceki blog: Tiktok Düet Nasıl Yapılır?

Önerilen blog: İnstagram Neden Yavaş?

Sonraki blog: Tiktok Bakiye Yükleme Hatası