İnstagram neden yavaş bakıldığında İnstagram gibi sosyal medya sitelerinin aniden yavaşlama durumu bazen normalken bazen de anormal bir durumdur. Anormal olan durumlar için genellikle sizden veya genel İnstagram’dan kaynaklı çeşitli sorunlar olabilmektedir. İnstagram uygulamasında teknik sorunlardan kaynaklı değilse internetinizin yavaşlığından dolayı olabilmektedir. İnstagram yavaşlık sorunu için öncelikle denemeniz gerekenler,

  • İnstagram neden çok yavaş konusunda sorunun çözümünü bulmadan önce İnstagram dışında farklı bir uygulamaya girmeyi deneyin.
  • Hala sorun devam ediyorsa modeme reset atmayı deneyebilirsiniz yani modemi kapatma işlemi ile 10 saniye bekledikten sonra tekrar açmayı deneyebilirsiniz.
  • İnternet üzerinde yavaşlık sorunu devam ediyorsa bilgisayardaki veya telefondaki işlerinizi kaydederek cihazı kapatıp tekrar açın.
  • Yavaşlık durumu devam ediyorsa çevrenizdeki kişilere internetin yavaş olup olmadığını sorun ve girebiliyorsanız Twitter üzerinde gündeme bakabilirsiniz.

İnstagram neden yavaşlar konusunda internetin yavaş olması sebepleri internet servis sağlayıcınız olabilir veya internetin yavaş olmasının nedeni sizlerin modeminizde, bilgisayarınızda veya modeme gelen kablolarda, dış hat kablolarınız gibi çok komplike yerler sorun olabilir. Bu sebeple çözüme geçmeden önce tek tek deneme yapmanız gerekiyor.

İnstagram Neden Yavaş

İnstagram’ın Yavaşlama Sebepleri

İnstagram neden yavaşladı konusunda bazı nedenler bulunuyor bunlardan biri internet servis sağlayıcıları olabilmektedir. Bu tarz durumlarda internet bölgesinde veya tüm ülkede yavaşlamış olabilir. Nedenleri ise bakım ve altyapı çalışmalarıdır. Bir yerdeki kablolarda kopma, internet servis sağlayıcı merkezindeki teknik sorunlar gibi durumlarda İnstagram üzerinde yavaşlama görülebilir. Diğer bir sorunda DNS sorunları olabilir ve kullandığınız DNS adreslerinde bir sorun meydana gelmiş olabilir.

İnstagram gibi dev firmaların dev sunucuları yani bilgileri sakladıkları bilgisayarlar bulunur. Bu sebeple İnstagram üzerinde sunucu sorunları yani İnstagram’ın altyapı sorunu olabilir. İnstagram neden cok yavaş konusunda bunun dışında virüslü veya istenmeyen yazılımlar ani bilgisayara sıkça bulaşan virüsler veya telefonunuzda yer alan virüs sorunları cihazın veya uygulamanın yavaşlamasına neden olabilmektedir.

İnstagram Yavaşlama Sorunu Nasıl Çözülür?

İnstagram yavaşlama sorunu nasıl çözülür için sorununun nedenini bilmek önemlidir. Bunun dışında cihazınıza bir anti virüs programı yükleyebilir, İnstagram güncellemesi yapabilirsiniz. Fakat yavaşlık genel olarak İnstagram sistemi ile alakalı bir durumsa bu tarz bir şeyde sadece beklemeniz gerekir. İnstagram güncellemesi yapmak için Google Play Store veya App Store üzerinden İnstagram’ı güncelleyebilir veya daha hafif sürümü olan İnstagram Lite uygulamasını indirerek kullanabilirsiniz. İnstagram yavaşlama sorununu çözmek için,

  • İnstagram Lite uygulaması normal uygulamaya göre daha hafiftir ve normal uygulamaya göre daha hızlı açılabilir. İnstagram Lite uygulamasının ana uygulamadan tek farkı biraz daha eski veya eksik görünmesidir.
  • İnstagram neden çok yavaş konusunda cihazın ayar ve şebeke sorunları konusunda wifi ile bağlı olduğunuz modem çok uzakta olabilir ve yavaşlamaya yol açar. Bunun için telefonunuzun uçak modunda olmadığından emin olun ve telefon 4G destekli ise telefonun 4G modunda kaldığından emin olun.
  • Aşırı telefon kullanım sorununda telefonda ve uygulamalarda yavaşlama olabilmektedir. Bu sebeple ara ara tekrar girmeyi deneyebilirsiniz.

İnstagram Neden Yavaş Çalışıyor?

İnstagram neden yavaşladı durumuna bakıldığında uygulamanın yavaşlaması birçok kişi için sinir bozucu bir durumdur. Özellikle dijital dünyanın geliştiği bu dönemde popüler olan İnstagram gibi uygulamaların tekniksel sorunları çok sık olabilmektedir. İnstagram uygulamasının yavaşlaması konusunda birçok nedende olabilmektedir. Bu yavaşlık belirli bir ortamda, zamanda, internet bağlantısı üzerinde mi gerçekleşiyor yoksa tamamen diğer uygulamalardan ayrı mı şekilde gerçekleşiyor bilmek gerekmektedir. Buna göre bir çözüm sağlanır ve İnstagram üzerindeki yavaşlık giderilebilir.

Önceki blog: Tiktok Benzeri Uygulamalar

Sonraki blog: İnstagram Mavi Tik Nasıl Alınır?