İnstagram fotoğraf kalitesi düşüyor sorunu ve çözümü ile instagram kullanıcıları sık sık karşılaşmaktadır. Ve çözümü için de araştırmalar yapmaktadır.

İnstagram ilk olarak hayatımıza fotoğraf ve video düzenleme ile paylaşma uygulaması olarak girdi. Daha sonraları ise videolara yeni özellikleri ile hikaye paylaşma özelliklerini de instagram uygulaması kendine kattı.

Bu özellikler instagram kullanıcıları tarafından çok sevilse de fotoğraf ve video paylaşmak her zaman severek yapılan ve yapılacak bir özelliktir.

Sevilerek yapılan fotoğraf ve video ya da hikayede paylaşırken görüntü kalitesinin düşmesi instagram kullanıcısının oldukça fazla sıkan bir durumdur. Böyle bir durumla karşılaşan kullanıcı da instagram fotoğraf kalitesi düşmesi nedenini araştırılmaya başlanmaktadır.

İnstagram fotoğraf çözünürlüğü düşük olması instagram kullanıcılarını bu durum neden olduğunu ve çözümünün neler olduğunu araştırılmaya başlanmaktadır.

İnstagram Fotoğraf Kalitesi Düşüyor

İnstagram Fotoğraf Kalitesi Düşüyor Sorunu

İnstagram fotoğraf kalitesi düşüyor sorunu sıklıkla karşılaşılan bir durum olsa da instagram kullanıcısının canını bir hayli sıkmaktadır.

İnstagram kullanıcıları, günlerinin büyük bir bölümünü instagramda geçirmektedir. Fotoğraf ve videolar her gün gönderi olarak paylaşılmasa da hikaye kısmında her gün paylaşılabilmektedir. Bu paylaşımı yaparken de fotoğraf kalitesinin düşmesi de instagram kullanıcısının canını bir hayli sıkmaktadır. Bunun sonunda da bu durumun nedeni ve instagram fotoğraf kalitesi ayarı yapımı araştırılır.

İnstagram fotoğraf kalitesinin düşmesinin nedeni şunlar olabilir;

  • İnstagram gönderi ya da hikayede paylaşılacak fotoğrafın boyutlarının dışına çıkması
  • İnstagrama gelen son güncellemeler yapılmayarak eski sürüm kullanması
  • Kullanılan telefonun kamera ayarlarının düşük olması
  • Fotoğrafın yeterli ışıkta çekilmemesi ya da çekim hatalarının yapılması
  • Ön kameranın kullanılması

Durumları instagramda fotoğraf paylaşırken, kalitenin düşmesine neden olabilmektedir. İnstagram gönderi ve instagram story kalite düşüyor sorunlarının nedenleri de çoğu zaman aynı olmaktadır.

İnstagram Fotoğraf Kalitesi Düşüyor Çözümü

İnstagram fotoğraf kalitesi düşüyor çözümü oldukça önemli bir konudur. Bu sorun ile karşılaşan kullanıcılar ilk iş olarak bu durumun çözümünü aramaya koyulurlar.

İnstagram kullanıcılarının gönderi de ya da hikaye de fotoğraf paylaşırken hedefledikleri tek şey instagram kalite düşmeden fotoğraf atma durumudur. Çünkü instagram kullanıcıları için paylaştıkları görüntüler çok önemlidir. Tek hedefleri durumun bu olması ve bu durumun da tam tersi ile sonuçlanması oldukça can sıkıcı bir durumdur.

İnstagram fotoğraf kalitesinin düşmesi sorunun önlenmesi için de şu yollar takip edilmelidir;

  • İnstagram gönderi de fotoğraf paylaşılması için en iyi çözünürlük 1080X1920 pikseldir
  • Eğer paylaşılmak istenen fotoğraf yatay çekilmişse de fotoğraf üzerinde bazı düzeltmeler yapılmalıdır
  • Telefona çözünürlük yüklemesi yapılmalıdır, bu durumun yapılmaması da fotoğrafta bazı kayıplara neden olur
  • Fotoğraf çekilirken görüntüde bozukluk oluşması da fotoğraf kalitesini düşürür
  • Yatay çekim yapılan fotoğrafların yarım çıkması

Durumları instagramda paylaşılacak fotoğrafların kalitesinin düşmesine neden olabilmektedir. Bu sebepler ve çözümler instagram story kalite düşüyor iphone ya da Xiaomi instagram fotoğraf kalitesi düşüyor gibi farklı telefon markalarında değişiklik göstermemektedir. Ya da farklı işlemcilere sahip olan telefonlarda da instagrama yüklenecek fotoğraflarının kalitesinin düşmesinin nedeni ve çözümü de çoğu zaman aynıdır.

Ayrıca olarak da bu sorunlar kullanıcının kendisinden ya da kullandığı cihazdan kaynaklandığı gibi bazen de instagram algoritmasından kaynaklanan hatalardan da kaynaklanabilmektedir. İnstagram algoritmasından kaynaklanan sorunlarda da ne kadar önlem alırsanız alın sorun çözülmez. Uygulamanın çözülmesinin tek nedeni instagram uygulamasına sorun bildirimi yaparak, sorunun instagram tarafından çözülmesini beklemektir.

Önerilen Kategoriler:

Önceki Blog: Tiktok Apk İndir

Sonraki Blog: Tiktok Cüzdan Nedir?