İnstagram gönderi şablonu nasıl yapılır? Birçok kişinin merak ettiği konulardan biridir. İnstagram profillerde kullanılabilen şablonlar daha kaliteli ve dikkat çekici olur aynı zamanda kişilerin daha hızlı tanınması ve takipçi kasması açısından da gereklidir. Özellikle kaliteli bir İnstagram profili oluşturmak isteyenler hazır olan gönderi şablonları ile profesyonel bir bakış açısı yakalayabilirler. Kaliteli bir zemine gönderi oluşturmaya yarayan bu şablonlar ile yeni yapılan İnstagram paylaşımları daha fazla beğeni ve yorum alabilir. İnstagram gönderi şablonu yapmak için çeşitli programlara ihtiyaç bulunur.

İnstagram gönderi şablonu ile fotoğraf, alıntı, afiş, hikâye, reklam için yararlanabileceğiniz programlarla İnstagram gönderilerinizi özelleştirebileceksiniz. İnstagram ve Facebook bugün birçok kişi için sosyalleşmek amacı ile kullanılsa da yaratıcı İnstagram şablon çeşitleri ile birlikte yeni girişimlerinizi, çektiğiniz manzara fotoğraflarını ve daha birçoğunu görebileceksiniz.

İnstagram Gönderi Şablonu

İnstagram Gönderi Şablonu Hazırlama Programları

İnstagram gönderi şablonu hazırlama programları ile İnstagram üzerinde sürekli aktif olan kullanıcıların işlerini kolaylaştırmaktadır. Gönderilerin estetik olmalarını kolaylaştıran bu şablonlara bazı uygulamaların indirilmesi ile erişim sağlanabilir. Uygulamalar ve internet siteleri sayesinde kişiler bu şablonlara ücretsiz bir şekilde sahip olabilmektedir. Bu hikâye paylaşımlarını profesyonel bir zemine oturtabilmektedir ve böylece kişiler fazla bir program bilgisi gerekmeden İnstagram’da gönderi şablonu oluşturabilecekler. Bu programlar genel olarak şu şekildedir,

  • Canva, hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu olan bir uygulama olarak birçok ücretsiz şablon sağlıyor ve bu uygulama sayesinde kişiler İnstagram hikaye görseli hazırlayabilirler.
  • AdobeLightroom uygulaması ile kişiler İnstagram gönderilerini rahat bir şekilde hazırlayabilirler. Bu uygulamalar hem ücretli hem de ücretsiz olarak sağlanıyor.
  • AdobeSpark uygulaması, İnstagram görsel hazırlama programları içerisinde yer alır. Fotoğrafların profesyonelleşmesini sağlayan bu uygulama birçok insan tarafından tercih ediliyor.
  • Stencil uygulaması ile seçtiğiniz şablona bağlı olarak çeşitli şablonları sağlıyor ve aynı zamanda üzerinde ayarda yapabilirsiniz.
  • BeFunky, en fazla kullanılan ve İnstagram gönderi hazırlama uygulamaları arasında bulunan bir programdır ve kişiler hızlı bir şekilde düzenlemeye başlayabilir.

İnstagram Hazır Gönderi Şablon Çeşitleri

İnstagram hazır gönderi şablon çeşitleri bakıldığı zaman özellikle kaliteli bir İnstagram profili oluşturmak için gerekmektedir. Kişiler hazır olan bu gönderi şablonları ile profesyonel bir bakış açısı yakalayabilmektedir ve kaliteli bir zeminde gönderi oluşturmaya yarayan bu şablonlar ile yapılan İnstagram paylaşımları daha çok yorum ve beğeni alabilmektedir. Birçok İnstagram profili tarafından kullanılan bu gönderiler hem dikkat çekici hem de hızlı bir şekilde hazırlanabilmektedir.

Örneğin; Blog şablonu oluşturmak için sizlere verilecek programları kullanabilirsiniz. Ayrıca diğer tüm şablonları buradan yapabilirsiniz. Reels, hikaye veya story şablonları için bu programlar işinizi görecektir.

Özellikle en popüler olan İnstagram şablonlarından bazıları Hepburn, Mockup, Everyday, Tanska, Vana gibi İnstagram şablonları olabilmektedir. İnstagram gönderi şablonu konusunda ücretli ve ücretsiz olarak bulunan bu şablonlar İnstagram kullanıcıları tarafından daha çok tercih edilir durumdadır ve paketlerin içerisinde çeşitli şablon çeşitleri bulunuyor.

İnstagram Gönderi Şablonları Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnstagram gönderi şablonu hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda içerik hazırlanırken dikkat edilmesi gereken yol haritası bulunuyor. İlk olarak içeriklerin hangi konuda olduğunu belirlemek ve konseptle olan uyumunu sağlamak gerekiyor. Uygun konsept belirlendikten sonra ise içeriğinizin görseline geçmeden içerik tipinin ne olacağına karar vermelisiniz. Bunun için öncelikle amacınızın ne olacağına karar vermelisiniz.

İçeriklerinizde gören kullanıcıdan beklentileriniz neler, içeriği gördüğünde beğene mi tıklamalı, arkadaşlarını mı etkilemeli, linke mi tıklamalı gibi birçok sorunun cevabını vererek amacınızı belirleyebilirsiniz. Bununla beraber İnstagram üzerinde post olarak hazırlamanız gerekiyor ve İnstagram gönderi tasarımı sırasında kişiler gönderilerini hazırlayarak takipçilerine kendilerine daha detaylı şekilde anlatabilirler.

İnstagram şablonları hakkında arananlar;

  • İnstagram gönderi şablonu
  • İnstagram şablonu kullan
  • İnstagram reels şablonu
  • İnstagram hikaye şablonu
  • İnstagram story şablonu

Önceki blog; İnstagram Gizli Hesap İle Herkese Açık Hesap FarkIarı

Sonraki blog; Instagram’ı Güvenli Tutmaya Yönelik Araçlar