İnstagramı güvenli tutmaya yönelik araçlar hesabın başka bir kişi tarafından ele geçirilmesini önlemek, bilgilerin çalınmasının önüne geçmek gibi pek çok nedenden ötürü tercih edilebilmektedir. Instagram günümüzde bir milyarı aşkın kullanıcısıyla en çok kullanılan platformlardan biridir. Hesaplarda önemli kişisel veriler yer almaktadır. Her şeyden önemlisi yakınlarla etkileşime geçilen bir platformdur. Burada herhangi bir yanlış paylaşım yapılması sosyal itibara da zarar verebilmektedir.

Özellikle işletmelerin bu hususa dikkat etmeleri son derece önemlidir. Kurumsal itibarı toparlamak, sosyal itibarı toparlamaktan çok daha zordur. Instagram algoritması bozuldu gibi sorunlar zaman zaman hesaba farklı girişlerin olduğunu gösterebileceğinden dikkatli yaklaşılması gereken konulardır. Doğru ve güvenli bir şekilde hesabı kullanabilmek için birtakım araçlardan faydalanılması gerekli olabilmektedir.

Günümüzün en önemli sosyal medya platformu olan Instagram’da başarılı bir hesap yönetimi gerçekleştirmek önemlidir. Örneğin; İnstagram takipçi satın al gibi hizmetler kullanarak hesap geliştirmek güvenli. Fakat instagram takipçi hilesi gibi uygulamalar pek güvenli değildir. Farklı instagram uygulamaları gibi alternatif seçenekler bulunmamaktadır. Bu kadar çok kişiye aynı özelliklerle ulaşabilmenin tek yolu olan Instagram’da paylaşımlara, paylaşım sıklığına, kaliteli içerik üretimine olabildiğince özen göstermek gerekmektedir. Instagram algoritması 2024 kurallarına uygun paylaşımlar yapabilmek ve hesabı güvende tutmak için kullanılabilecek yöntemleri yazımızın devamında anlatıyor olacağız.

İnstagram Araçları

Instagram Güvenliliğini Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

Instagram güvenliliğini arttırmak için neler yapılabilir? Noktasında birçok husustan bahsetmek mümkündür. Fakat bunlar içerisinde en önemlisi elbette doğrulama alınmış bir hesap kullanmaktır. Instagram özgün, dikkat çekici, eşsiz hesaplara özel olarak mavi tik onaylaması sağlamaktadır. Özellikle tanınmış kişilerin kullanabildiği bu imkan sayesinde hesap çalınmasının büyük ölçüde önüne geçilebilmektedir. Gerçek varlığı kabul edilmiş olan hesaplar hem uygulama hem de insanlar tarafından ilgi görmektedir.

Oldukça geniş kitlelere ulaşmış olan ve her geçen gün daha da yaygınlaşan Instagram uygulamasında mavi tik elde edebilmek için form doldurulması ilk aşama olmaktadır. Mavi tik almak için dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Instagram kurallarına uygun bir hesap olmalıdır. Hizmet Şartları ve Topluluk Kuralları’na aykırı herhangi bir paylaşım yapılmamış ve yapılmayacak bir profil olması mavi tik almak ve kaybetmemek açısından önemlidir.
  • Hesapta profil fotoğrafı, biyografi, en az bir post paylaşımı bulunmalıdır. Bunlar hesabı doğrulayabilmek açısından en temel kriterler olarak öne çıkmaktadır.
  • Hesabın kişiye ait olduğunun kanıtlanması beklenebilmektedir. Bu nedenle kişilerin kendilerine ait paylaşımlar yapmaya dikkat etmesi oldukça önemlidir.
  • Instagram mavi tik başvurusu her zaman doğrulanmayı gerektirmez. Bu nedenle mavi tik başvuru formunu doldurmanın ardından sonuca bağlı olarak geliştirmeler yapıp işlem tekrarlamak ya da bununla ilgili hizmet desteği almak gerekebilir.

Güvenli Instagram kullanımı için gerekli en temel etkiyi sağlayan mavi tik için dikkat edilmesi gereken konuları bu şekilde sıralamak mümkündür.

Güvenli Instagram Kullanımı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güvenli Instagram kullanımı için dikkat edilmesi gerekenler noktasında hesabın daha güçlü hale getirilebilmesi, herhangi bir tehlike anında bildirim alınabilmesi için belli önlemlerin söz konusu olduğunu belirtmek gerekir. Instagram sürekli gelişen ve kullanıcılarını pek çok alanda destekleyen bir platformdur. Bu nedenle herhangi bir sorun yaşanmasının önüne geçilebilmesi için çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Telefon numarası ya da mail adresini güncel tutun. Hesap tehlikede olsun ya da olmasın karşılaşılabilecek herhangi bir probleme önlem alabilmek için güvenlik bilgilerinin doğru olması önemlidir.
  • Instagram’ın hiçbir zaman DM göndermeyeceğini aklınızda tutun. Instagram uygulaması kullanıcılarına uygulama içi mesajlaşma aracılığıyla ulaşmaz. Hesapların çalınmasına sebep olan en temel husus DM aracılığıyla gelen linklerden olmaktadır.
  • Instagram’da iki faktörlü doğrulama kullanmayı seçin. Böylece hesaplarınıza girişler tamamen sizin kontrolünüzde olacak, güvenli instagram kullanımı sağlayabileceksiniz.

Önceki blog; İnstagram Gönderi Şablonu

Sonraki blog; İnstagram Güvenlik Kodu Gelmiyor