İnstagram hikaye anketi nedir, nasıl kullanılır? Noktasında İnstagram’ı ve özellikle hikaye seçeneğini etkili kullanmak isteyen kişilerin bilgi edinmesi önemlidir. İnstagram sürekli güncellemelerle kendini yenileyen, sabit kalmayan bir uygulamadır. Gelişimlerine uygun bir şekilde hesaplarını kullanan kişilerin daha çok önerildiği bilinen bir gerçektir. İnstagram 4 şıklı anket gibi güncel özelliklerden faydalanarak hesapları eğlenceli hale getirmek ve başarılı bir kullanım sağlamak mümkündür. Çeşitli sorulara yanıt verilebilecek bu özellik tamamen kişiye özel bir şekilde geliştirilebilmektedir.

İnstagram, dünya çapında başarı elde etmiş çok geniş bir kullanım oranına sahip sosyal medya platformudur. İlk süreçlerinde yalnızca anı paylaşmak, sosyalleşmek gibi amaçlarla kullanılsa da günümüzde reklam ve pazarlama açısından da tartışılmaz bir konum elde etmiştir.

İlgili kategori: İnstagram Anket Oyu Satın Al

 Her geçen gün etkisi artan platformda fenomen olmak ya da güçlü bir sosyal medya hesabı elde etmek için farklı özellikler kullanmakta fayda vardır. İnstagram anket hilesi ile bunu sağlayacak imkanları sağlaması açısından önemlidir. Doğru kullanılan anketler, hikayelerin daha çok izlenmesini sağlamaktadır. Anket oluşturmanın nasıl olduğu ve önemi konusundaki bilgileri yazımızın devamında sizlere anlatıyor olacağız.

İnstagram Hikaye Anketi

İnstagram Hikayesine Nasıl Anket Eklenir?

İnstagram hikayesine nasıl anket eklenir? Sorusu oldukça basit birtakım işlemleri gerektirmektedir. Tamamen kişiselleştirilebilen bu özellik için fotoğraf ve çıkartma gibi ek seçenekler de kullanılabilmektedir. Takipçilerle etkileşim halinde olmak hesabın güçlenmesini sağlamakta ve etki oranını büyütmektedir. Herkes kendi fikirlerine önem gösteren profilleri takip etmek ister. Aynı zamanda sonuçları istatistik olarak görebilmek de takipçilerin o yönde ilgisini değiştirebilecek önemli bir özelliktir. İnstagram anket oluşturma için izlenecek yolları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • İnstagram hikaye kısmına anlık olarak ya da 24 saat içerisinde çekilmiş başka bir fotoğrafı kullanarak anket oluşturma işlemine başlanılır.
  • Fotoğraf seçiminin ardından sağ üst bölgede yer alan “çıkartma” işaretine dokunulur.
  • Çıkartma seçenekleri içerisinden “anket” seçilir.
  • Anket seçiminin gerçekleştirilmesinin ardından otomatik olarak evet ile hayır olmak üzere iki seçenek geldiği görülmektedir. İnstagram evet-hayır soruları kullanılarak hikaye paylaşımı gerçekleştirilebilir. Bunun yanında evet hayır seçenekleri farklı şekillerde değiştirilebilmektedir.
  • Soruyu da yazıp hikayeyi paylaşarak takipçilere anket sunulmuş olmaktadır.

İlgili kategori: İnstagram Hikaye İzlenme Satın Al

İnstagram Anket Özellikleri Nelerdir?

İnstagram anket özellikleri nelerdir? Noktasında öncelikle hesapların takipçiler ile etkileşimlerinin önemine vurgu yapmak gerekir. Bilinmesi gerekir ki takipçi kazanmanın ve takipçilerin ilgisini korumanın en temel yollarından biri etkileşim halinde olmak ve fayda sağlamaktır. Görünürlüğünü hissetmemeye başlayan takipçiler yavaşla profil sahibinden uzaklaşmaktadır. Hesapların aktifliğini arttırabilmek için takipçilerin fikrine önem göstermek oldukça etkili bir harekettir. Bunun yanında paylaşımların ne yönde yapılacağı konusunda fikir alabilmek, takipçileri tanımak açısından da anket kullanımının önemli faydalarından bahsetmek mümkündür. İnstagram 4 şıklı anket ya da standart anketin özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • İnstagram anketler hikaye olarak paylaşılabilmektedir. Bu nedenle tıpkı diğer hikayelerdeki gibi 24 saat içerisinde anket kaybolmaktadır. Fotoğrafla birlikte kaybolan anket, bu açıdan kullanıcıların da hızla geri dönüş vermesi gerektirdiğini hissettiren ve onları harekete geçiren bir seçenektir. Aynı zamanda dilendiği zaman silinerek de anketin kaldırılması sağlanabilmektedir.
  • İnstagram anket sonuçları paylaş özelliği herkes için açıktır. Takipçiler oy verir vermez ne oranda hangi şıkka oy verildiğini görebilmektedir. Dolayısıyla anket seçimlerinde herkesin görebilecek olduğunu akılda tutarak seçimler yapmak önemlidir.
  • Kişiler anket oranını görebilse de hangi seçeneği kimin seçtiği hakkında bir bilgi edinemez. Bu bilgiye yalnızca anket paylaşan hesap ulaşabilir.
  • Anket özelliği hem Android hem de İos kullanıcıları için erişilebilir durumdadır.

Önceki blog: Tiktok Canlı Yayın Anahtarı

Sonraki blog: İnstagram Bilgisayardan Nasıl Fotoğraf Yüklenir?