İnstagram mavi tik nasıl alınır? Özellikle hesaplarını profesyonel olarak kullanmak isteyenler, tanınmış kişiler ve fenomenler tarafından ilgilenilen bir konu olsa da günümüzde pek çok farklı nedenden mavi tik almak istenebilmektedir. Profilin mesajlarda daha üstte görünebilmesi, etkinliğin ve saygınlığın artması açısından mavi tik önemli bir araçtır.

Sosyal medya platformları arasından en önemli isimlerden biri haline gelmiş olan İnstagram’ı daha işlevsel kullanmak isteyen kişiler için mavi tik meselesine açıklık getirebilmek önemlidir. İnsanların fotoğraf, video, canlı yayın, sohbet gibi imkanlardan yararlanabildiği uygulamada mavi tik almanın sağladığı avantajlar söz konusudur.

İnstagram hesabının mavi tik işareti alması bu hesabın doğrulanmış bir hesap olduğu anlamına gelmektedir. Günümüzde pek çok hesabın sahte olduğu bilinmektedir. Bu nedenle güvenilir olmayan profiller mevcuttur. Kişilerin kendilerinin güvenilir olduğunu onaylattığı, paylaşımlarından tamamen sorumlu olduklarını belirttikleri bir imkandır.

 Özellikle fenomenler, markalar, sanatçılar, furbolcular ve siyasetçiler tarafından mavi tık kullanımı önemlidir. Mavi tik başvurusu ile onaylandıklarını göstermeleri onların birçok sahte hesap içerisinden sıyrılmasına neden olur. Günümüzde farklı nedenlerden ötürü de mavi tik almak istenebilmektedir. Sebebi her ne olursa olsun mavi tik alma işleminin gerçekleştirileceği yöntemleri yazımızın devamında anlatıyor olacağız.

İnstagram Mavi Tik

İnstagram Mavi Tik Alma Şartları

İnstagram mavi tik alma şartları, İnstagram’ın doğrulama rozeti olarak bilinen mavi tik işaretine kimlerin erişebileceğini gösteren belli koşulları içermektedir. İnstagram’ın da elbette her başvuruyu onaylaması mümkün değildir. Bu gibi bir durumda önüne geçilemez bir mavi tik işareti kullanımı olacaktır. Bu da işareti işlevsiz hale getirecek en basit olaydır. Bu nedenle İnstagram tarafından gerekli bulunan belli durumlarda bu duruma imkan sağlanabilmektedir. İnstagram mavi tik alamıyorum gibi sorunlarla karşılaşmamak için şu şartları sağlıyor olmak gerekmektedir:

  • Eksiksiz Hesap: İnstagram hesabının eksiksiz olması, doğrulamanın sağlanabilmesi için en önemli kriterlerden biri olarak bilinmektedir. Eksiksiz hesap için hesabın herkese açık olması, profil fotoğrafı yer alması, biyografi ve minimum bir gönderi paylaşımının olması gerekmektedir. İnstagram bu şekilde aktif ve güvenli bir kullanıcı seçimi gerçekleştirmektedir.
  • Benzersiz Hesap: Hesabın sahibi olan kişi veya kurumun benzersiz oluşunu kanıtlaması gerekmektedir. Yalnızca onlara ait bir hesap olduğu, hesabın gerçek sahibi olduğu gibi kriterleri karşılaması mavi tik başvurusu olumlu sonucu alabilmek için önemlidir.
  • Özgün Hesap: Kişilerin kendi hesapları olduğunu göstermesi, kendilerine ait bir hesap kullandıklarını kanıtlayabilmeleri için görsel isteme aşamaları bulunmaktadır.
  • Dikkat Çeken Hesap: Hesabın İnstagram kullanıcıların ilgisini çeken, sık aratılan olması mavi tik işareti alma sürecini hızlandırmaktadır. Bu hususta hesabın belli bir geçmişi olması da güvenli bir ortam yaratmaktadır.

İnstagram Mavi Tik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnstagram mavi tik alırken dikkat edilmesi gerekenler birbirinden çeşitli önemli etmenleri içermektedir. Hesabın mavi tik onayı alabilmesi için gerçekten de önemli kontrollerden geçtiğini vurgulamak gerekir. Bu nedenle mavi tik almak isteyen kişilerin duruma oldukça özenle ve hassasiyetle yaklaşması önemlidir.  İnstagram mavi tik başvurusu için dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanabilir:

  • Hesabın herhangi bir yanıltıcı bilgi paylaşmamış ve paylaşmayacak olması gerekmektedir. Mavi tik alsa bile herhangi güvenlik ihlali ile karşılaşılan durumda bu işaretin geri alınabilmesi ihtimali her zaman vardır. Daha da kötüsü yanıltıcı bilgi veren hesaplar içerisinden mavi tikli olanlar daha hızlı bulunmaktadır. Bu durum hesap kapanmasına yol açabilecek kadar ciddidir.
  • İnstagram hesap bilgileri tam olmalıdır.
  • İnstagram doğrulaması yalnızca İnstagram bağlamında geçerlidir. Bağlı olan ek hesaplara doğrulama getirilmez. Bunun için yeni bir mavi tik başvurusu yapmak gerekir.

Önceki blog: İnstagram Neden Yavaş?

Sonraki blog: Tiktok Apk İndir