İnstagram keşfete nasıl düşülür? Sorusunun cevabı instagram kullanıcıları için oldukça önemlidir. Çünkü keşfete düşmek demek, etkileşimin artması demektir.

Günümüzde herkes tarafından kullanılan instagram sosyal medya platformlarında takipçi sayısı oldukça önemlidir. Çünkü, sosyal medyada da günde onlarca gönderi paylaşım yapılmaktadır, bu paylaşımları görenlerin sayısının oldukça fazla olması istenmektedir.

Bazen sadece istenilen kişilere yapılan paylaşımlar yapılabilmektedir. Yani her ne nasıl olursa olsun yaptığınız paylaşımlarınız bazen sadece istediğiniz, bazen de herkes tarafından görülmesini isteyebilirsiniz.

Ancak isteğiniz keşfete düşmekse paylaştığınız gönderilerin ya da hikayelerin oldukça fazla kişinin görmesinden geçmektedir. Bunun için de herkese açık hesap kullanarak, gönderilerinize olabildiğince fazla kullanıcının görmesini sağlamalısınız.

İnstagram Keşfete Düşme

İnstagram Keşfete Düşmek Neden Önemlidir?

İnstagram keşfete çıkmak neden önemlidir? Sorunun cevabı da oldukça önemlidir. Tiktok, instagram gibi sosyal medya platformları kullananların ağızlarından düşmeyen bir şey varsa o da keşfete düşmektir. Doğal olarak diğer insanlar tarafından da keşfete düşmek neden bu kadar önemli, sorusunu sordurmaktadır.

Sosyal medya platformlarını milyonlarca insan kullanmasından sonra insanlarda yeni duygular ortaya çıkmaya başladı. Bu duygular, popüler olmak ve ticari markaların da daha fazla kullanıcıya ulaşmaya çalışması gibi duygulardır. Bu durumda da kullanıcıları daha fazla paylaşım, daha fazla yorum ve daha fazla beğeni alma içgüdüsü oluştu.

Keşfete çıkmanın bu kadar önemli olmasının neden kullanıcıların onları takip etmeyen kullanıcılara ulaşabilmesidir. Bu nedenle de instagram kullanıcıları tarafından çeşitli yöntemler, taktikler uygulanarak keşfete düşülmeye çalışılmaktadır. Kullanıcılar paylaştıkları gönderilerin keşfete düşmesi için keşfete düşme taktikleri araştırmaktadır. Keşfete düşmenin önemli olmasının en önemli nedeni de kullanıcının etkileşim almak istemesidir.

İnstagram Keşfete Düşme Taktikleri

İnstagram keşfete düşme taktikleri, oldukça fazla instagram kullanıcı tarafından araştırılmaktadır. Bu taktikleri araştırıp, öğrenerek ve uygulanarak keşfete düşmeye çalışılmaktadır.

İnstagram keşfete düşme taktikleri ise;

  • Düzenli olarak paylaşım yapmak
  • Birbirleriyle uyumlu paylaşımlar yapmak
  • Yapılan paylaşımlarda konum bildirmek
  • Doğru bir şekilde hashtag kullanmak
  • Yapılan paylaşımların saatlerini doğru belirlemek

Taktikleri instagram'da keşfete düşmek için oldukça önemlidir. Ayrıca olarak da ilgi çekici ve güncel paylaşımlar yapmak, paylaşımların kaliteli bir şekilde yapmak, paylaşılan gönderilerin kaydedilmesini sağlamak, beğeni ve yorum sayısının fazla olması gibi taktiklerde keşfete düşmekte oldukça önemlidir. Uygulandığında da mutlaka işe yaramaktadır.

Birbirleriyle uyumlu paylaşımlar yapmak demek, paylaştığınız içeriklerde aynı ya da birbirine yakın filtreler kullanın, paylaşımların altına yazılan açıklamaların da aynı fontta yazılması da bir o kadar önemlidir.

Paylaşımlarda konum bildirimi yapmanın önemi de arandığında çıkan listede sizinde paylaşımınız bulunacak, böylece de daha fazla kullanıcıya ulaşabileceksiniz.

İnstagram keşfete çıkmak için hasthtag kullanımı belki de en önemlileridir. Hashtag kullanımı yapmakta dikkat edilmesi gerekenler;

  • Kullandığınız hashtagler paylaştığınız gönderiler ile uyumlu olmalıdır
  • Spam hashtagler kullanılmamalıdır
  • Fazla kısa ya da fazla uzun hashtagler tercih edilmemelidir
  • Güncel konulara uygun hashtagler kullanılmalıdır
  • Popüler hashtagler tercih edilmelidir

Bu durumlara dikkat ederek koyulacak hashtagler sayesinde paylaşımınızın hem keşfete düşme ihtimali artacak hem de daha fazla kullanıcıya ulaşma şansı artacaktır.

Paylaşılan gönderileri de hashtag kullanımı kadar önemli olan bir durum vardır ki o da gönderilerin paylaşma saatleridir. İnstagram keşfet saatleri için belli bir saat olmasa da bu durumda önemli olan şey instagram kullanıcılarının aktif olduğu saatlerde paylaşım yapılmalıdır. Bu sayede paylaştığınız gönderiler daha fazla kullanıcıya ulaşarak, beğeni ve yorum sayısı artacak. Bu sayede de keşfete düşme ihtimaliniz artacak.

Önceki Blog: Tiktok Cüzdan Nedir?

Sonraki Blog: Tiktok Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?