İnstagram’da neden hikâye paylaşamıyorum” problemi uygulamanın güncellenmesinin engellenmesinden genellikle kaynaklanıyor.

İnstagram hikâye sorunu ortaya çıkmasında pek çok sebep vardır. Bunlardan bir tanesi internet bağlantısında kopukluk yaşanmasıyla alakalıdır. Hikâye paylaşılamama sorunu kameranın siyaha çevrilmesiyle ortaya çıkmaktadır. Bu tarz durumlarda kişi storyçekemez ve yükleyemez. Hesabınız bu tarz problemlerle karşılaştığında öncelikle problemin asıl kaynağını bulmanız gerekiyor.

İnstagram Hikaye Paylaşamıyorum

İnstagram Hikaye Paylaşım Sorunu Çözümü

İnstagram hikaye paylaşım sorunu çözümü için yukarıda belirttiğimiz gibi öncelikle sorunun ana kaynağını öğrenmeniz gerekiyor. “İnstagram’da neden hikaye paylaşamıyorum”probleminin giderilmesi için noktasında aşağıda belirteceğimiz hususları yerine getirmelisiniz. “İnstagram’da neden hikaye paylaşamıyorum” sorununu şu şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz:

1- Saat ve Tarih Ayarları Yapınız

İnstagram’da karşılaşacağınız problemler cihazınızın ayarlarından kaynaklanabilir. Hem saat hem de tarih ayarlarını yaparak İnstagram’ın özelliklerinden kaynaklı olan problemleri çözüme kavuşturabilirsiniz. Eğer cihazınızdaki tarih ile saat güncel değilse o zaman İnstagram’da hikaye paylaşamazsınız. İnstagram gibi sosyal medya platformlarında özelliklerden tam yararlanmak adına cihazın bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Sosyal medya platformları cihazdaki bilgiler güncellenmediğinde hesabı güvensiz olarak tabir ederler. Hatta profil şüpheli olarak uygulama tarafından lanse edilir. O nedenle İnstagram algoritması hesabın hareketlerini kısıtlamaya başlar. İnstagram’da hikaye paylaşımı yapamıyorsanız hemen saat ve tarihinizi güncelleyiniz. Bilgileri güncelledikten sonra probleminde ortadan kalkacağını söyleyebiliriz.

2- İnternet Bağlantılarının Kontrol Edilmesi

“İnstagram’da hikaye paylaşım sorunu çözümü” için internet bağlantısının da mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. İnstagram’da hikaye paylaşamıyorsunuz ilk etapta hemen internet bağlantısının kontrol edilmesi gerekiyor. Bazen kişi farkına varmadan internet bağlantısı kopabilir. Öyle durumlarda İnstagram ve diğer sosyal medya platformlarının kullanılması sorun haline gelecektir.

3- İnstagram’ın Güncellenmesi

İnstagram dünya genelinde en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor. İnstagram hepimizin bildiği üzere devamlı yeni güncellemelerle karşımıza çıkıyor. Bu güncellemeler sayesinde platform çok kısa zamanda büyük başarılar elde etmeye başladı. İnstagram hikaye paylaşım sorunu çözümü için mutlaka platformun güncellenmesi gerekiyor. Mobil uygulama mağazaları içerisinden kolayca uygulamanın güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

İnstagramhikaye sorunu çözümü için şu adımları da takip edebilirsiniz;

  • İlk olarak hesaba yeniden giriş yapınız,
  • Uygulamayı silip yeniden yükleyiniz,
  • Eski verileri siliniz,

İnstagram hesabınıza yeniden giriş yapıp hikaye paylaşamama sorununu giderebilirsiniz. Hikaye paylaşamama sorunu genellikle hesaba yeni giriş yapılamamasından kaynaklanmaktadır. İnstagram hikaye paylaşamama durumu pek çok sebepten kaynaklanır.

Pek çok sebebe bağlı olan bu sorunun çözümü için de ayrı ayrı uğraşmanız gerekebilir. Yukarıda bahsettiğimiz teknikleri yaptığınız takdirde sorun çözülmüyorsa, o zaman hesabınıza yeniden girmeyi deneyebilirsiniz.

4- Eski Verileri Silmek

“İnstagram’da neden hikaye paylaşamıyorum” noktasında diğer yapmanız gereken yöntemse, eski verilerin silinmesidir. Akıllı telefonlarda kullandığımız sayısız uygulama yer alıyor. O uygulamalarda bulunan verilerde aynı zamanda cihaz üzerinde saklanıyor. Bu veriler arka planda yer alarak kullanıcılar için büyük kolaylık sağlamaktadır. Eğer İnstagram’da hikaye paylaşamıyorsanız, eski verileri silmeniz gerekebilir. Eski verileri sildikten sonra cihazınızı ve İnstagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarını daha rahat kullanabilirsiniz.

5- İnstagram’ı Silip Yeniden Yükleyiniz

“İnstagram’da neden hikaye paylaşamıyorum” probleminin ortaya çıkmasında; bilgilerinizin mutlaka güncelliğini koruması gerekiyor. İnstagram’ın son sürümünü yüklediğinizde uygulamadan tam anlamıyla fayda sağlamaya başlayacaksınız. Cihazınızdan İnstagram uygulamasını silip yeniden yükleyiniz büyük ölçüde probleminiz o zaman son bulacak. Sürümden kaynaklı olan bu problemi ortadan kaldırdığınızda sorunda tamamen çözülmüş olacak. Fakat bunu yaptığınızda sorun yine devam edebilir. Böyle durumlarda yukarıda belirttiğimiz problemleri de yerine getirmeniz gerekiyor. Bahsettiğimiz hususları teker teker yerine getirerek sorunu kökten çözebilirsiniz.

Önerilen blog: İnstagram Hikaye Gizleme

Önceki blog: Tiktok Davet Kodu

Sonraki blog: Tiktok Hesabı Nasıl Silinir?