İnstagram hikaye gizleme nasıl yapılır? Her instagram kullanıcısı tarafından sorulmaktadır. Ve cevabı da aranmaktadır.

İnstagram kullanıcıları için hikayelerine kim ya da kimlerin baktığı oldukça önemlidir. İnstagram kullanıcılarını hikayelerinde görünecek ve eğer isterlerse öne çıkararak profile sabitlenecek fotoğrafları ve videoları özenle çeker ve daha sonra da bu fotoğraf ve videoları özenle düzenleyerek, filtre ekleyerek paylaşırlar. Bu durumların yanında da profilde paylaşılacak fotoğraf ve videolar da özenle seçilir ve bir düzene konulur. İnstagram kullanıcıları için profilleri çok önemlidir. Profilleri kadar hikayeleri de oldukça önemlidir. Bu kadar önem verilen hikayeler de kim ya da kimler tarafından görülmüş olduğu da oldukça önemlidir. Bu yüzden de instagram kullanıcıları, hikayelerinin sadece istediği kişilerinin görmesi için instagram hikaye gizleme nasıl yapılır? Sorusunun cevabını oldukça merak eder. Çünkü instagram kullanıcıları hikayelerinin bütün instagram kullanıcılarının görmesini istemeyebilir.

İnstagram kullanıcıları hem hikayelerini herkes açabilir hem de hikayelerini belli kişilere açabilir. Bu yüzden de instagram kullanıcısı bunu nasıl yapacağını araştırmaya başlar.

İnstagram Hikaye Gizleme

İnstagram Hikayeleri Toplu Bir Şekilde Gizleme

İnstagram hikayeleri toplu bir şekilde gizleme, instagram hikayelerinin gizleme yöntemlerinden birincisidir.

İnstagram kullanıcı hikayesini hem tüm instagram kullanıcılarına hem de sadece takipçilerine ya da sadece görmesini istediği instagram kullanıcıları ile hiç kimsenin görmeyeceği şekilde paylaşabilmektedir. İnstagram toplu hikaye gizleme ise şu şekilde yapılmaktadır;

  • İnstagram uygulamanızı açın
  • İnstagram açtığız zaman karşınıza ilk olarak ana sayfa açılmaktadır, bu ekrandan da sağ alt kısımda bulunan fotoğrafınıza tıklayıp profilinize gidin
  • Profilinizin sağ üst kısmında bulunan üç nokta sembolüne tıklayıp, ayarlar kısmına tıklayın
  • Karşınıza çıkacak ekrandan da gizlilik seçeneğine tıklayın
  • Açılacak ekrandan da hikaye seçeneğine tıklayın ve daha sonra hikaye gizle seçeneğini tıklayın ve kaşınıza çıkan sıfır kişi yazısını seçin buradan da açılan arkadaş listesinde, hikayenizi izlemesini istemediğiniz kullanıcıları işaretleyin

Bu adımları uygulayarak, instagram hikayelerinizin kimler tarafından görüleceğine ya da görülmeyeceğini kontrol edebilirsiniz. Böylelikle de paylaştığınız hikayeleri sizin isteğiniz dışında kimse görmeyecektir.  Eğer isterseniz de instagram hikaye gizleme kaldırma işlemi de yapabilirsiniz.

İnstagram Hikayelerinin Belli Kişilere Gizlenmesi

İnstagram hikayelerinin belirli kişilere gizlenmesi de instagram hikayelerinin gizleme yöntemlerinden ikincisidir.

İnstagram hikayenizi herkese paylaşabileceğiniz gibi hiç kimseye de paylaşmayabilirsiniz. Ya da isteğinize göre sadece bir kişiye paylaşabilirsiniz. Eğer instagram kullanıcısının istediği instagram hikaye sadece 1 kişi görsün durumuysa yapabileceği iki tane yöntem bulunmaktadır.

İlk olarak uygulanması gereken şey yukarıda bahsettiğimiz adımları uygulayarak, en son adıma geldiğinde açılan ekrandan arkadaş listenizden herkesi kaldırıp, sonra da sadece hikayenizi görmesini istediği kişiye hikayelerin açabilir.

İnstagram hikaye sadece 1 kişi görsün durumunda da ikinci yöntem olarak instagram yakın arkadaşlar yöntemi kullanılır. Bu yöntem de hikayenizi görmesini istediğiniz instagram kullanıcılarını yakın arkadaşlarınıza eklemeniz gerekir.

Yakın arkadaşlara kullanıcı eklemek için de profil bölümünden ayarlar kısmına girerek yakın arkadaşlar seçeneğine tıklanmalıdır. Bu işlemi yaptıktan sonra instagram uygulaması önerilen arkadaşlar listesi sunar. Kullanıcı da hikayesini görmesini istediği kişi ya da kişileri seçer. Böylelikle de hikayenin sadece seçtiği kişilerin görmesini sağlar.

Aynı zamanda bu özellikle ile hikayeniz isterseniz sadece bir kullanıcı tarafından istersiniz de birden fazla kullanıcı tarafından görülebilmektedir. Yani instagram uygulamasının yakın arkadaşların temel amacı, paylaştığınız hikayenin sadece instagram kullanıcısının istediği kullanıcıların görmesini sağlamaktır.

İnstagram hikaye gizleme kaldırma özelliği de bulunmaktadır. Daha sonradan instagram hikayelerinizi herkese açabilirsiniz.

Önerilen blog: İnstagram Beğeni Sayısı Gizleme

Öneki blog: TikTok Canlı Yayın Açamıyorum

Önerilen hizmet: İnstagram Hikaye İzlenme Satın Al

Sonraki blog: İnstagram Alışveriş Özelliği