İnstagram hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır konusunda artık ağda görünmemek ve var olan hesabınızı tamamen silmek için yapabileceğiniz birkaç farklı adım bulunuyor. İnstagram profilinizi kalıcı olarak kapatabilmek ve devre dışı bırakmak için dakikalar içerisinde yapabilmeniz için bazı adımlar bulunuyor. Bu adımlarla birlikte İnstagram hesabınızı kalıcı olarak silebileceksiniz.

Fakat bu işlemi yapmadan önce İnstagram’da bugüne kadar paylaşılan verilerinizi kaybedeceğinizi söylemek gerekiyor. Eklediğiniz tüm fotoğraflar, arşivler, videolar, yorumlar, takip ettikleriniz ve takip eden kişiler artık hesabınızda olmaz ve her şey silinecek veya sıfırlanacaktır. Bu sebeple hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce kesin kararınızı vermeniz gerekiyor. Hesap silme işleminin web sayfası üzerinden yapılacağınız bilmeniz gerekiyor yani telefondan İnstagram hesap silme yapılmamaktadır bu sebeple mutlaka bir web tarayıcısı olan bir teknoloji kullanmanız gerekir.

İnstagram Kalıcı Hesap Silme

İnstagram Hesabı Dondurma Nasıl Yapılır?

İnstagram hesabı dondurma nasıl yapılır konusunda İnstagram profilinizi geçici olarak devre dışı bırakmak işlemi silme işlemine göre daha sık şekilde tercih edilmektedir. Profilin geçici olarak devre dışı bırakılma durumu, kullanıcının sadece hesabı silmeden ve dolayısıyla herhangi bir veri kaybetmeden devre dışı bırakmasıdır. Bunu yapmak için bazı adımları izlemeniz gerekir. İnstagram hesabınıza giriş yapın ve profili düzenle kısmından sağ altta bulunan ‘’Hesabımı geçici olarak kapat’’ kısmına dokunun ve tıklayın. Bu işlemi yaptığınız zaman hesabınızı geçici olarak kapatırsınız ve profil, fotoğraflar ve beğenmeleriniz tekrar etkinleştirene kadar gizlenir. Bu sebeple tekrar açabilirsiniz.

İnstagram Hesabı Kalıcı Olarak Silme Adımları

Kalıcı İnstagram hesap kapatma işlemlerini yapmadan önce yaptığınız paylaşımları yedeklemenizi öneririz. Çeşitli araçlar ile fotoğraflarınızı indirebilir, hikayelerinizi de doğrudan İnstagram uygulaması ile kayıt edebilirsiniz. Eğer tekrar hesap açacaksanız takip ettiğiniz kişilerin ekran görüntüsünü almanızı öneriyoruz. İnstagram hesabı kalıcı olarak silme adımları,

  • İnstagram hesabınızı kalıcı olarak silme için internet tarayıcısını kullanmanız gerekir.
  • İnstagram web üzerinden hesabım kısmından İnstagram’ın hesap kaldırma isteği sayfasına gidilmelidir.
  • Henüz İnstagram web sitesinde oturum açmadıysanız bunun için kullanıcı giriş bilgilerinizi girmelisiniz.
  • Silme işlemi boyunca hesabını silkısmından şifrenizi iki kez girmeniz gerekiyor bu sebeple başlamadan önce şifrenizi hatırladığınızdan emin olmanız gerekiyor. Karşınıza neden silmek istediğinizi soran bir menü çıkar.
  • Hangi seçeneği seçtiğinize bağlı olarak İnstagram’ın yardım merkezine yönlendirilebilirsiniz ve sorunlarınızı çözmeye yönelik çeşitli bağlantılar veya hesabı sildiğinizi kontrol etmenizi hatırlatan bir mesaj gösterilir.
  • Hangi seçeneği tercih ederseniz edin bağlantıların altında şifrenizi tekrardan girmeniz gerekir ve bunu yaptıktan sonra sil kısmından silmeye yönelik emin olduğunuzu onaylayın.

İnstagram Kapatma İşlemi Geri Alınabilir mi?

İnstagram hesabı kapatma işlemi geri alınabilir mikonusunda işlemden sonra 30 günlük bir süreniz bulunur ve hesabı sildiğiniz tarihten itibaren İnstagram’da görünmüyorsunuz fakat 15 veya 30 gün içerisinde tekrar giriş yapmanız halinde hesabınız otomatik olarak aktif hale getiriliyor. Eğer sosyal medyaya veda etmek konusunda şüpheleriniz varsa hesabınızı tamamen silmeden bir süreliğine geçici olarak kapatma veya dondurma işlemini gerçekleştirebileceksiniz. Eğer daha uzun bir süre sonra kararınız değişirse hesabınızı tekrar aktif edebileceksiniz.

İnstagram Hesap Silme Ne Kadar Sürer

İnstagram hesap silme ne kadar süreriçin hesabınızın silinmesi talep edildikten sonra bilgileriniz kalıcı olarak silinir ve bilgilerinizi geri getiremezsiniz. Hesap silme işlemi telefondan yapılmaz bu sebeple web tarayıcısı üzerinden İnstagram hesabınızı silme işlemini yapabilirsiniz. Hesabınızı sildiğiniz zaman profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenmeleriniz ve takipçileriniz de kalıcı olarak silinir ve geri getirilemez.

Önceki blog; İnstagram Hashtag Nedir?

Sonraki blog; İnstagram Hesabımı Kapattım, Nasıl Açabilirim?