İnstagram hesabımı kapattım nasıl açabilirim konusunda popüler sosyal medya uygulaması olan İnstagram hesabınızı tekrar açabilirsiniz. İnstagram hesabınızı eğer tamamen sildiyseniz ve üzerinden 30 gün geçmişse bu noktada hesabınızı tekrardan açamazsınız. Bunun dışında yanlışlıkla dondurduğunuz hesaplar için veya İnstagram hesabınızı sildiyseniz yapmanız gerekenlerden ilk adım olarak İnstagram hesabınızın silinmiş olduğundan emin olmanız gerekiyor bunun için ilk olarak internet sitesinden giriş yaparak hesabınızın olup olmadığına bakın. Eğer göremiyorsanız hesabınız silinmiş anlamına gelir. Bunun dışında uygulama üzerinden giriş yaptığınız zaman hesabınızın görünmemesi gerekir ve görünmüyorsa hesabınız tamamen silinmiş anlamına gelir. Bu sebeple yapılabilecek bir şey kalmaz.

Kapatılan İnstagram Açma

İnstagram Hesabı Nasıl Geri Açılır?

İnstagram hesabı nasıl geri açılır konusunda eğer yanlışlıkla sildiyseniz bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunur.Bu tarz durumlarda aynı zamanda hesabınız ihlal kurallarından dolayı kapanmışsa yine aynı adımlar üzerinden ilerleyerek hesabınızı açabilirsiniz. Burada hesabınızın onaylaması için dikkat etmeniz gereken şeyler şu şekildedir,

  • Öncelikle yardım merkezine ulaşın ve giriş yaptığınız yardım merkezindeki ‘’İnstagram hesabım donduruldu’’ başlıklı konuya gelin.
  • İnstagram hesabım donduruldu konusunun içinde bir form bulunur ve buradaki formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız gerekiyor.
  • Hesap işletmeyi, ürünü veya hizmeti temsil etmek için mi kullanılıyor konusunda evet veya hayır seçeneğini seçin.
  • Gerçek ad ve soy adınız, kullanıcı adınız, e-posta adresiniz ve bulunduğunuz ülkeyi belirtin.
  • Tüm istenilen bilgiler doğru olarak doldurulduktan sonra ‘’Gönder’’ butonuna tıklayın.

Bu aşamalardan sonra İnstagram hesabınızda kayıtlı olan e-posta adresine İnstagram ekibi tarafından hesabınızı geri almaya yönelik mail gönderilir. Bu mailin içeriğinde ise sizin olduğunu kanıtlamak ve doğrulamak adına mailde yazılı olan sayıları herhangi bir boş kâğıda yazarak ardından o kâğıt ile yüzünüz çıkacak şekilde aynı karede fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Çekilen fotoğraf sonra İnstagram ekibi tarafından ve hesabı geri alma talebiniz incelenerek sizlere geri dönüş sağlanır.

Kapanan İnstagram Hesabı Açma Formu Nedir?

Kapanan İnstagram hesabı açma formu ile kapanan İnstagram hesabınızı açmak için formu doldurmanız gerekir. Gönderdiğiniz form İnstagram ekipleri tarafından incelenir ve sonraki adımda kişilerin e-posta hesaplarına gerekli olan bilgi formunu gönderirler. Form üzerinde cep telefonu numarası, neden itiraz edildiği, nüfus cüzdanınızda yazan adınız ve soyadınız, kullanıcı adı ve e-posta adresi gibi boş alanları dikkatli bir şekilde doldurmanız gerekiyor ve gönderdikten sonra İnstagram, kısa bir süre içerisinde geri dönüş yapacaktır.

İnstagram Geçici Olarak Kapatılan Hesabı Açma

İnstagram geçici olarak kapatılan hesabı açma konusunda eğer hesabınızı kalıcı olarak silmek yerine dondurmayı tercih etmişseniz İnstagram geçici kapatılan hesabı açma oldukça kolaydır. Bunun için tek yapılması gereken bazı işlemleri takip etmektir. Bunun için ilk olarak İnstagram hesabınıza giriş yapın ve geçici olarak kapattığınız hesaba kullanıcı bilgileriniz ile erişim yapın, eğer uzun bir dönem uzak kalmışsanız yeni koşulları onaylamanız gerekebilir.

Bu tarz durumlarda hesabınız size geri iade edilir ve hesabınız geçici kapalıyken diğer üyeler tamamen kapalı olarak görünmektedir. Açtıktan sonra 1 ila 2 gün içerisinde tüm verileriniz size geri gelir fakat takipçilerinizin bir kısmı yoksa bu durumda bilmeniz gereken şey üyelerin kapalı bir hesabı takip etme eğilimi göstermediğidir. Birçok kişi arkadaşı bile olsa çıkarmayı tercih ettiği için endişelenmemek gerekir. Silinen İnstagram hesabını geri açma konusunda eğer tamamen silmişseniz ve 30 gün geçmişse hesabınızı geri alamazsınız.

Önceki blog; İnstagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Sonraki blog; İnstagram Hesabımı Nasıl Güvene Alabilirim?