İnstagram hesabımı nasıl güvene alabilirim? Konusu dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan İnstagram uygulaması için önemli bir konumdadır. Kişisel bilgilerin ve neredeyse tüm özel hayatın yansıtıldığı bu sosyal medya platformunda gönül rahatlığıyla kullanım sağlamak tüm kullanıcıların arzusudur. Ancak ne yazık ki günümüzde siber suçlar arasında bu hesapların ele geçirilmesi de bulunmaktadır. Hal böyle olunca alınabilecek güvenlik önlemlerine dikkat etmekte fayda vardır.

Günümüzde en çok sarf edilen sosyal medya uygulamalarından birisi olan İnstagram amacıyla güvenlik ne kadar önemli olsa dahi emniyet açıklarıyla uğraştıkları bu devirde işleri oldukça karmaşıktır. Çünkü ülkemizde dahi son dönemlerde yaşanan ünlü hesapların çalınıp ad değiştirilip diğer şahıslara parayla satılması her geçen gün artmaktadır. Ayrıca şahsi hesapların çalınıp tehdit olarak kullanılıp şantaj yapılması hepimiz amacıyla risk taşıyan bir konudur. Bu yüzden ne kadar kesin olmasa dahi profilinizi en üst düzeyde güvenlik önlemleriyle donatmanız gerekmektedir. Hesabınızda telefon numarası, e-posta adresi ve fotoğraf gibi veriler olmasından güvenliğin sağlanması kaçınılmaz olmalıdır.

İnstagram hesabını güvene almak amacıyla ilk olarak telefon numaranızı ve e-posta adresinizi mutlaka doğrulatmanız gerekmektedir. Doğrulattığınız takdirde diğer şahıslar yönünden giriş yapıldığında İnstagramsms ve e-posta adresiniz ile size uyarı mesajında bulunacak ve sizinle iletişime geçmeye çalışacaktır. Şifrenizi bulunması kolay bir şifre olmamalıdır. Kimse ile şifrenizi paylaşmayınız. Başka cihazlardan hesabınıza giriş yaptığınızda giriş bilgilerimi hatırla sekmesini kapatmayı unutmayınız. Aksi takdirde kullanıcı bilgileriniz kaydolacaktır.

İnstagram Güvenlik

İnstagram Hesap Gizliliği Ayarları Nasıl Yapılır?

İnstagram hesap gizliliği ayarları nasıl yapılır? Güvenlik önlemleri almak isteyen kullanıcılar için mühim bir sorudur.Bunu yapabilmek amacıyla profilinizdeki sağ en üstteki üç noktaya basmanız gerekmektedir. İki faktörlü kimlik doğrulaması opsiyonuna basınız. Güvenlik kodu gereksine bastıktan sonra aç opsiyonuna basınız. Ardından telefon numaranızı yazmanız gerekecektir. Telefon numaranızı girdiğiniz takdirde size kodlar gelecektir. Bunların ekran görüntüsünü alıp saklamanız gerektiğini unutmayınız.

Bu uygulama şekli dışında alabileceğiniz birkaç önlem daha bulunmaktadır. Bu önlemler aşağıdaki gibidir;

İnstagram iki faktörlü kimlik doğrulama kullanınız

  • Şifre güvenliğini önemseyiniz
  • E-posta güvenliğine dikkat ediniz
  • Şifrenizi paylaşmayınız
  • Bilmediğiniz bağlantıya tıklamayınız

1- İnstagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

İki adımlı doğrulama, İnstagram hesabınızı daha güvenli hale getirmek için geliştiriciler tarafından uygulamaya eklenmiştir. En güvenli İnstagram hesap güvenliği yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hesabınıza parolanız ile giriş yaptıktan sonra, ek bir kod gelmesi olarak da tanımlanabilir.

Diğer yandan ise iki adımlı doğrulama koduna iki yöntemle erişmeniz mümkündür.

2- Şifre Güvenliği

Şifrenizi kimseye söylememelisiniz. Diğer yandan ise herhangi bir uygulamaya ya da kaynağa şifrenizi ve kullanıcı bilgileriniz girmeniz tavsiye edilmez. Şifrenizi en az 3 ayda bir değiştirmeniz hesabınızı korumanıza fayda sağlayacaktır.

3- E-Posta Güvenliği

E-postanız, İnstagram güvenliği için oldukça önem arz etmektedir. İnstagram hesabınızda kullandığınız e-posta adresinin güvenli ve şifresinin güçlü olduğuna emin olmalısınız. E-posta adresinizi doğrulamayı da unutmamalısınız. E-postanızda iki adımlı doğrulamayı da yapmayı ihmal etmeyiniz.

4- Şifrenizi Paylaşmayın

Şifrenizi herhangi biri ile paylaşmayınız. Şifre bu noktada çok önemli bir önlemdir. Çünkü şifreniz başka biri tarafından ele geçirildiğinde hesabı da tekrar geri almak zor bir hale gelecektir.

5- Bilmediğiniz Bağlantıya Tıklamayınız.

İnstagram uygulaması için birçok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar sizden kullanıcı adınızı ve bilgilerinizi girmenizi istemektedir. Dahası bir link gönderip tıklamanız bile istenmektedir. Bu linklere tıklamamanız gerektiğini unutmayınız.

Önceki blog; İnstagram Hesabımı Kapattım, Nasıl Açabilirim?

Sonraki blog; İnstagram Hesabının Kapatılma Sebepleri