Instagram internet veri kullanımı nasıl azaltılır konusunda özellikle en fazla internet yiyen popüler sosyal medya uygulamalarından olan İnstagram için yapabileceğiniz birkaç farklı yöntem bulunuyor. Telefonlarınızı elinizden düşürmeme nedenlerinizden biri de İnstagram uygulamasıdır bu sebeple son zamanlarda birçok kişinin veri kullanımıyla alakalı çeşitli sorunlar meydana gelebilmektedir.

İnstagram veri kullanımı tasarrufu sağlanırken uygulamada dolaşma aşamasında daha az internet harcaması anlamına gelir. İnstagram algoritması gereği videolar önceden yüklenmez ve siz sayfada dolaşmaya başladıkça veriler yüklenir ve çok fazla mb kullanımına yol açar bu sebeple ilk yapılması gerekenlerden biri otomatik video oynatmasının durdurulmasıdır.

İnstagram Veri Tasarrufu

İnstagram Veri Tasarrufu Yapmanın Yolları

İnstagram veri tasarrufu yapmanın yolları bakıldığı zaman öncelikle profilinize gidin ve ayarlar ekranına geçmek için alt kısımda bulunan dişli çarklı simgesine basın. Mobil verilerin kullanım ayarları kısmını seçerek daha az veri kullan seçeneğine dokunun. Fotoğraf ve video kalitesi ayarına girerek çözünürlüğü HD kalitesinden çıkartmanız gerekiyor. Böylelikle İnstagram’daki birçok içeriğe daha az veri kullanımı ile erişim sağlayabileceksiniz. Tabi bu yöntem İnstagram mobil veri kullanımı azaltma için kullanılan bir yöntemdir ve mobil verinizin çabuk bitmemesi için bu yolu deneyebileceksiniz.

İnstagram internet kullanımını azaltmak için yukarıda bahsedilen yöntem en basit yöntemdir fakat bu ayar bazı durumlarda sıfırlanabildiği için ara sıra girerek kontrol etmek gerekir. Bu yöntem haricinde instagram internet kullanımını azaltmak için kullanılacak bir başka yöntemde arka plan verilerini kapatmak olabilir. İnstagram çok internet yer mi bakıldığı zaman diğer uygulamalara göre daha fazla internet yiyebilmektedir. Bu sebeple arka plan verilerini kapatabilirsiniz ve arka plan verilerini kapatmak için,

  • Telefonunuzun ayarlar kısmında uygulamalar bölümüne girerek İnstagram’ı bulun.
  • İnstagram veri kullanımı kısmını seçerek arka plan veri kullanımını kapatın fakat bu özelliği aktifleştirdiğiniz takdirde mobil veri kullandığınız zaman İnstagram bildirimlerini alamazsınız.

İnstagram’ın Az İnternet Harcaması İçin Yapılabilecekler

İnstagram’ın az internet harcaması için yapılabilecekler konusunda popüler bir sosyal medya uygulaması olan İnstagram için yapabileceğiniz birkaç farklı yöntem bulunuyor. Popüler sosyal medya uygulaması İnstagram tamamen görsel üzerinde kurulu bir ağdır ve fazla bir şekilde internet yemektedir. Bu durumda da hücresel veri kullanımını azaltma yoluna gitmek gerekir ve bunun için yapılabilecek birkaç yöntem ve fedakârlık bulunuyor. İnstagram veri tasarrufusağlamak için yapılabilecekler,

  • İnstagram ayarlarında hesap bölümünde hücresel veri kullanımı ayarı yer alır ve burada daha az veri kullan özelliğini aktifleştirebilirsiniz.
  • Hücresel veri kullanımı varsayılan olmuyor sorununa bakıldığı zaman bu ayarı yaptığınızda bazen kendini kapatabilmektedir ve bu sebeple ara ara ayarlara girerek kontrol etmeniz hücresel veri ayarlarının korunmasını sağlar.
  • Arka plan verilerini kapatın ve telefonunuzun ayarlar ve uygulamalar kısmından İnstagram uygulamasını bularak arka plan verileri kapatılabilir.
  • Video içeriklerini izlememek, diğer yöntemlere göre ilkel bir yöntem olsa da içlerinde en etkili yöntem budur. Kendi internetinizi kullanıyorsanız eğer karşınıza çıkan videoları izlememek kullanımınızı büyük oranda azaltır.

İnstagram Veri Kullanımı Azaltmak Kesin Çözüm

İnstagram veri kullanımı azaltmak kesin çözüm olarak İnstagram’ın çıkartmış olduğu İnstagram Lite uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama normalden farklı olarak birçok tasarım özelliklerini ve eklentilerini içerisinde barındırmaz. Bu sebeple eğer normal İnstagram kullanıyorsanız ve İnstagram çok internet yiyor diyorsanız bu noktada uygulamayı silerek yine AppStore veya Google Play Store üzerinden İnstagram Lite uygulamasını indirebilir ve daha az özellikli İnstagram’ı kullanarak veri kullanımı azaltabilirsiniz.

Önceki blog: Tiktok Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

Önerilen blog: İnstagram Hesap Silme

İnstagram takipçi sayınızı arttırmak için, ucuz takipçi paketlerimizi inceleyin: https://takipze.com/instagram-takipci-satin-al/

Sonraki blog: İnstagram İsim Değiştirme