İnstagram iş profili nasıl oluşturulur? Sorusunun cevabı instagram hesabının iş profiline taşımak isteyenlerin en çok merak ettiği cevaptır.

İnstagram işletme hesapları var olduğundan instagram kullanıcılarının 25 milyonu geçtiği Mayıs 2017 yılında öğrenildi. Yapılan istatistiklere göre 200 milyondan fazla instagram kullanıcısı en az günde bir defa bir işletme hesabını ziyaret etmektedir. Bu istatistiklere sahip olana işletme hesaplarının varlığı da doğal olarak kişi ve markalarda hesaplarını işletme hesabına geçirme düşüncesi oluşturmaktadır.

Her geçen gün popülerliği artan instagramda reklamlarınızı oluşturmak ve firmanızı tanıtmak için iş profili hesabı özelliğine geçiş yapmanız gerekmektedir. İnstagram iş profili hesabını açıklamadan önce kullanıcılar ve firmalar organik bir şekilde büyümeye çalışmaktaydılar ve reklam ile sponsorlu gönderiler hazırlayamamaktaydılar. İş hesabı ile birlikte kullanıcılar istedikleri an kişisel hesaplarını İş Profili hesabına geçirerek, instagramın reklam ve istatistik özelliklerinden yararlanabilirler.

İnstagram İş Profili

İnstagram İş Profili Neden Önemlidir?

İnstagram iş profili neden önemlidir? Sorusunun cevabı oldukça merak edilmektedir. İnstagram üzerinden satış yapıyorsanız ya da ürün tanıtımları yapıyorsanız olabildiğince fazla kullanıcıya ulaşmanız gerekmektedir. Bu yüzden de uygulama üzerinden reklam yapmanızı ve yaptığınız reklamları da analiz etmeniz gerekmektedir. Bu durumları yapabilmek için de İş Profili hesabına geçmeniz gerekmektedir.

Hesabınız üzerinden reklam yapmanın yanı sıra İş Profili hesabını kullanmaya başladığınızda hesabınızın aktivitelerini, etkileşimini, gönderilerinizin istatistiklerini bilgileri için analiz sonuçlarına da ulaşabilirsiniz.

İş Profillerine ücretsiz bir şekilde geçiş yapılabilmektedir. İş Profilleri şu avantajları sağlamaktadır;

  • Hesabınızın erişimi, izlenimleri ve takipçi demografisi için istatistikler sunar
  • Gönderiler tanıtılarak, instagram reklamlarını kullanabilme
  • İş Profili hesabınız için telefon numarası, e-posta ve ev adresi gibi iletişim seçenekleriniz bulunur
  • Randevu rezervasyon kullanımı

Eğer bir markanız varsa ve bu markanın satışının instagram üzerinden yapmak istiyorsanız, ürünü satmak ve etkileşim kurarak markanın bilinirliğini arttırmak için İş Profili hesabı özelliğinden faydalanırsınız.

Son yıllarda e-ticaret ve dijital Pazar alanları popüler bir hale gelmiştir. Bu alanlar artık yeni ve kullanılır bir pazarlama yöntemidir. İnstagram iş profili de bu konuda kullanıcılarına yardımcı olarak, dijital pazarda ücretsiz bir şekilde yer almanızı sağlar. E-ticaret kullanmak istiyorsanız fakat bunun için yeterli alt yapı ve ücretiniz yoksa, İş Profili ile isteğinize ulaşabilirsiniz.

İş Profili Hesabına Geçme

İş Profili hesabına geçme konusu da oldukça fazla merak edilen bir konudur. İş profili hesabına geçmek oldukça kolaydır. İş profili hesabına geçmek için;

  • İnstagram ana sayfanızın sağ alt köşesinde bulunan fotoğrafınıza tıklayarak, profilinize gidin
  • Oradan profili düzenleyin seçeneğine tıklayın
  • Önünüze çıkan seçeneklerden profesyonel hesaba geçin seçeneğine tıklayın
  • Daha sonra işletme seçeneğini seçin
  • Önünüze çıkan ve bilgilerinizin bulunduğu ekranda bilgilerinizi kontrol ederek kaydedin

Bu işlemleri sırasıyla yapıp, tamamladıktan sonra hesabının İş Profili hesabına geçecektir.

İnstagram İş Profili hesabına geçtikten sonra bazı kullanıcılar, erişimin kısıtlanacağından korkmaktadır. Ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Bazı kullanıcıların İş Profili hesabına geçmesi engellenmiştir. İş Profili hesabının faydaları risklerinden daha fazladır. Ayrıca da instagram da başarı yakalamak ve etkileşimi artırmak için İş Profili hesabının yanında onlarca araç, püf noktaları ve taktikler bulunmaktadır.

İş Profili hesabı olduktan sonra müşterilerinizin sizinle iletişim kurmasını sağlamak ve buna engel olmamanız gerekmektedir. Bu yüzden de telefon numarası ve e-posta gibi iletişim adreslerinizi vermek güven oluşturmanın yanında müşterilerinize daha iyi hizmet vermenizi sağlayacaktır.

İnstagram İş Profili hesabına geçiş yaparken takipçileriniz azalmayacak ya da gönderilerinizden hiç biri kaybolmayacaktır.

Önceki blog: TikTok İçin Kullanılan Uygulamalar

Sonraki blog: Tiktok Hesabım Askıya Alındı