İnstagram nasıl gece moduna alınır? Karanlık modun internet sitelerine, mesajlaşma uygulamalarına ve sosyal medyaya taşınması ile beraber birçok kişi bu özelliği oldukça ilgi çekici karşılamıştır. Bu açıdan İnstagram içerisinde de aynı özellik yer alır.

Eğer İnstagram’ı aydınlık olarak kullanmaktan sıkılmışsanız, karanlık renkleri seviyorsanız bu özellik size hitap eder. Telefonunuzu güncellemişseniz, İnstagram aplikasyonunuz da güncelse kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bunun için sadece ayarlara girerek, küçük birkaç değişiklik yapmanız gerekir. Değişiklikler anında devreye girdiği için sorunsuz bir şekilde kullanmanız mümkündür. İnstagram’da siyah ve karanlık gece modu nasıl yapılır dolayısıyla oldukça pratiktir.

İnstagram Gece Modu

İnstagram Karanlık Mod Nedir?

İnstagram siyah mod nedir? Bu soru günümüzde birçok kişi tarafından sorulur. Her ne kadar siyah ve karanlık modlar ayrı iki özellik sanılsa aslında aynı kavramdır. Sadece isimlendirme farklılıkları mevcuttur.

Karanlık mod temel olarak İnstagram hesabındaki görsellerin çevresindeki beyaz alanları siyah hale getirir. Buna ek olarak iOS cihazlarda, tüm ekranlarda her şeyin siyah bir arka plan içerisinde görünmesine yardımcı olur.

Platformu kullanırken beyaz bir arka plan kullanmak istemiyorsanız, karanlık modu kullanarak aradığınız çözümleri bulabilirsiniz. İnstagram gece modu nasıl yapılır için gerekli işlemler oldukça pratik olup anında yapılabilir.

İnstagram Gece Modu Avantajları Nelerdir?

İnstagram karanlık mod ne işe yarar? Bu soru günümüzde birçok kişinin merak ettiği konuların başında gelir. Karanlık mod, sadece insanların renk zevklerine hitap etmez. Bunun dışında bir takım faydaları da vardır.

Beyaz renk her ne kadar kişiler fark etmese de gözleri yorar. Zira karanlık moddan normale alındığı kişiler bu rahatlıkla anlayabilir. Bunun yanı sıra telefonunuzda da enerji tasarrufu sağlar. Eğer telefonunuzun şarjı çok çabuk bitiyorsa ve buna çözümler arıyorsanız, gece modu kullanarak daha iyi sonuçlar almaya başlayabilirsiniz.

Bunlara ek olarak koyu renkleri seviyorsanız ve hayatınızın her alanında seviyorsanız, burada da tercih edilebilir. Ekranın boş alanlarına odaklanmak yerine fotoğraflara ve videolara bakmak istiyorsanız da çözüm bulabilirsiniz.İnstagram siyah ve karanlık gece modu nasıl yapılıriOS ve Android cihazlarda olsa da farklı şekilde yapılır.

İnstagram Karanlık Mod iOS Cihazlarda Nasıl Kullanılır?

İnstagram siyah tema iOS cihazlarda pratik bir şekilde kullanılabilir. Ancak bunun için öncelikle hem telefonun hem de uygulamanın güncel olması gerekir. Eğer değilse öncelikle update işlemleri yapılmalıdır. Ardından şu işlemleri takip ederek, istediğiniz sonuçları almanız mümkündür.

iOS İçin İnstagram Gece Modu Yapmak:

  1. İnstagram uygulamasını açın.
  2. Profil ekranına giriş yapın.
  3. Ayarlar bölümünü açın.
  4. Ekran ve parlaklık bölümünü açın.
  5. Koyu mod seçeneğine tıklayın.

Böylece mod aktif hale gelir. İnstagram siyah ve karanlık gece modu nasıl yapılıriçin ekstra bir işlem yapmanız gerekmez.

İnstagram Karanlık Mod Android Cihazda Nasıl Kullanılır?

İnstagram siyah tema, Android cihazlarda da kullanılabilir. Bunun için ilk olarak telefonunuz Android 10 işletim sistemine güncellenmelidir. Eğer bu koşulu sağlıyorsanız, aşağıda bulunan aşamaları takip ederek çözüm bulmanız mümkündür.

Android İçin İnstagram Gece Modu Yapmak:

  1. İnstagram aplikasyonuna giriş yapın.
  2. Hesabınız kapalıysa tekrar girin.
  3. Sağ alt köşeden profil alanına girin.
  4. Menüyü açarak ayarlara girin.
  5. Temalara tıkladıktan sonra koyu modu seçin.

Böylece İnstagram siyah ve karanlık gece modu nasıl yapılıriçin tüm işlemler tamamlanır. Eğer sıkılmışsanız ve beyaz haline döndürmek istiyorsanız da çözümler basittir. Hem Android’de hem de iOS cihazda bu işlemleri tersine uygularsanız, çözüm bulmanız mümkündür.,

Önerilen blog: İnstagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Önceki blog: Tiktok Hesap Dondurma

Sonraki blog: Tiktok Keşfet Etiketleri