İnstagram konum ekleme ve instagram konum değiştirme nasıl yapılır? Sorusunun cevabı instagram kullanıcıları tarafından sık sık araştırılmaktadır.

İnstagram sosyal medya platformu ilk olarak bir fotoğraf ve video uygulaması olarak hayatımıza girdi. İlk başta insanlar, bu uygulamayı anlayamadı ve kullanmaya başlamadı. Facebooktan sonra karşılaşılan bu yeni uygulama olan instagram, facebook kullanmaya alışan insanlara ilk başta farklı gelse de zamanla facebooktan daha çok sevildi. Ve facebooku geride bırakmayı başardı.

İlginizi çekebilir: İnstagram Durduruldu Hatası

İnstagramdan sonra da birçok sosyal medya platformu çıktı. Ancak instagram sosyal medya platformu her zamana severek kullanılmaya devam etti. Şuanda iki milyar aktif kullanıcısı olan instagram uygulamasını artık herkes tarafından kullanılmaktadır. Her evin içinde aile bireylerinden en az iki ya da üçü instagram kullanmaktadır. İnstagram uygulamasına ilk başta önyargı ile yaklaşılsa da bu uygulama kullanılmaz diyen insanlar olsa da artık çoğu insan instagram kullanmaktadır.

İnstagram uygulamasına önceden çekilmiş, düzenlenmiş özenle hazırlanmış gönderiler daha sonradan paylaşılabileceği gibi anında da paylaşım yapılabilmektedir. İster daha sonra isterse de o anda paylaşım yapılırken kullanıcının bulunduğu konumun ya da paylaşacağı gönderinin konumu eklenebilmektedir. Bu yüzden de instagram kullanıcıları tarafından instagram konum ekleme yapılmaktadır.

İnstagram Konum Ekleme

İnstagram Yeni Konum Ekleme

İnstagram konum oluşturma, instagram uygulamasını gönderi paylaşırken konum eklemek isteyen kullanıcılar tarafından araştırılmaktadır.

İnstagram uygulamasında gönderi paylaşılırken konum eklemesi yapmak oldukça önemlidir. Çünkü konumlar diğer kullanıcılar tarafından görülebilmektedir. Ve bu konumlarda paylaşılan bütün konumlarda görülmektedir. Bu şekilde de paylaştığınız konum da sizin de gönderileriniz bulunacağı için etkileşiminiz artacaktır. İnstagram konumu ekleme yapmak için de şu adımları takip etmelisiniz;

  • İlk olarak instagram uygulamasına giriş yaparak, sağ üst kısımda bulunan artı sembolüne tıklayın
  • Buradan paylaşmak istediğiniz gönderiyi seçtikten sonra devam tuşuna tıklayın
  • Burada karşınıza çıkan ekranda konum kısmından bulunduğunuz konuma ya da gönderinin çekildiği konumu ekleyebilirsiniz

Bu noktada da önemli olan kısım eğer güncel konumunuzu paylaşma istiyorsanız, cihazınızın konum özelliği açık olmalıdır. Bu şekilde paylaştığınız gönderilere konum ekleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: İnstagram E-Posta Değiştirme

Eklediğiniz konumu daha sonradan da değiştirebilirsiniz. İnstagram konum değiştirme yapmak içinde;

  • İlk olarak profilinize girerek, konumu değiştirmek istediğiniz gönderinin içeriğine girin
  • Gönderinin sağ üst kısmında bulunan üç nokta sembolüne tıklayın ve düzenle seçeneğini seçin
  • Daha sonra konum bilgilerine tıklayın ve konumu değiştirin

Bu şekilde daha önceden paylaşıp, bir konum eklediğiniz gönderilerin konumlarını daha sonradan değiştirebilirsiniz.

İnstagram Konum Ekleme Ve Konum Değiştirme

İnstagram adres ekleme ve instagram adres değiştirme işlemi konum ekleme ve değiştirme işlemlerinden farklılık göstermektedir.

İnstagram da paylaştığınız gönderilerinden konum adresi ekleme yapmak için;

  • İlk olarak instagram hesabınızı işletme profiline çevirmeniz gerekmektedir
  • Daha sonra da profilinize girerek, profili düzenle butonuna tıklayın
  • Açılan ekrandan iletişim seçenekleri bölümüne girin
  • Açılan sayfada da iş adresi seçeneğine girin
  • Burada da mahalle, sokak, şehir ve posta kodu bilgilerinizi girin

Bitti dedikten sonra da instagram profilinizde konum bilgileriniz adres şeklinde görünecektir. İnstagram konum adresi değiştirme işlemi yapmak için de yukarıda bulunan bütün adımları aynı şekilde takip etmeniz gerekmektedir. En son olarak iş adresi seçeneğini de seçtikten sonra karşınıza açılacak ekranda daha önceden girmiş olduğunuz mahalle, sokak, şehir ve posta kodu bilgilerinizi göreceksiniz.

Bu eski olan mahalle, sokak, şehir ve posta kodu bilgilerinizi yeni bilgilerinizi girerek güncelleyebilirsiniz.

İnstagram Konum Eklemenin Takipçi İle İlgisi

İnstagram konum eklemenin takipçileriniz ile ilgisi vardır. Eğer ki fake veya bot takipçiler aldıysanız, hesabınız spama düşebilir. Bunun dışında, instagram takipçi hilesi yapmak spam oluşturmaz. Aynı şekilde tiktok takipçi hilesi kullanmak, konum ekleme sorunu çıkarmaz. Ardından konumunuz, takipçilerinizin konumu olarak görülebilir. Bu durumu, instagram takipçi satın al seçeneği ile düzeltebilirsiniz. Eğer ki tiktok kullanıyorsanız, tiktok takipçi satın al sayfasını kullanabilirsiniz.

Önceki blog: TikTok’ta Nasıl Daha Çok İzlenirim?

Sonraki blog: Tiktok E-Posta Değiştirme