TikTok canlı yayın nasıl yapılır? Sorusunun cevabı bu makalemizde bulunmaktadır. Son dönemin gözde uygulamalarından TikTok, kullanıcı açısından oldukça geniş bir kitleye hitap etmektedir. Ülkemizde de kullanıcı sayısı çok fazla olan TikTok, her açıdan video çekme imkânı tanımaktadır.

TikTok Canlı Yayın Nasıl Açılır? Sorusuna yakından bakalım. Her şeyden önce TikTok canlı yayınım neden açılmıyor diye soranlara cevap bulmaya çalışacağız. TikTok üzerinden canlı yayın yapmak için ilk olarak 1000 takipçi sayınızın olması Tiktok uygulaması şartları arasındadır. Yani eğer 1000 takipçiniz yoksa canlı yayın yapmanız mümkün değildir. Bu sayıya ulaştığınız anda, artık sizde canlı yayın yapmaya başlayabileceksiniz. Zaten bu sayıdan sonra karşınıza Live sekmesi çıktığında kendiniz de göreceksiniz.

Tiktok Canlı Yayın Açma

TikTok Canlı Yayın Nasıl Açılır?

TikTok canlı yayın yapmak isteyen kullanıcı sayısı azımsanamayacak kadar fazladır. Birçok kullanıcı için farklı bir heyecan taşımaktadır. Sizi izlemeye gelen kişilere canlı yayın yapmak, onlara bir şeyler anlatmak oldukça keyifli bir aktivite olarak görülmektedir. Ancak ne yazık ki her isteyen, canlı yayın açamayacaktır. Bunun nedeni TikTok uygulamasının koyduğu şartlardır. Aslında baktığınızda 1000 takipçisi olmayan kişilerin canlı yayın yapabilmesi uygulamanın yolundan sapmasına neden olacaktır. O zaman bu canlı yayın programı yapmak için mutlaka takipçi sayısını artırmamız gerekmektedir. Takipçi sayısını 1000 kişi üzerine çıkarabilmiş kullanıcılar için aşağıda sıralayacağımız adımları uygulamak canlı yayın açmaları için yeterli olacaktır.

TikTok üzerinden canlı yayın yapmak için izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir;

  • TikTok uygulamasını açınız ve karşınıza çıkan + simgesine basınız.
  •  Ekranın hemen alt bölümünde Live ve video sekmesi karşınıza çıkacaktır.
  • Hemen ekranı sola çekip, canlı yayına geçebilirsiniz.
  • Canlı yayını başlatabilmek için önce bir başlık belirleyiniz.
  • Sonrasında Live olun sekmesine basarak yayını başlatınız.

TikTok Anlık Yayın Hakkında

TikTok anlık yayın hakkında birkaç bilgi vereceğiz. Tiktok’ta canlı yayın yapabilmek için internet bağlantınızın olması, upload hızı yani yükleme hızınızın iyi olması şarttır. Aksi halde, canlı yayın yapmanız zorlaşır ve imkânsız hale gelebilir. İzleyicilerinizin ara ara donan videoyu izlemek zorunda kalmasını istemezsiniz. Açıkçası kimse donan bir videoya uzun süre tahammül etmeyecektir. Bu nedenle telefon uygulaması olan TikTok üzerinden yayın yapmak için mutlaka internet hızınızı kontrol etmelisiniz.

Tiktok Üzerinden Canlı Yayın Açmak Mümkün Mü?

Tiktok üzerinden tıpkı Instagram ve Periscope uygulamalarında olduğu gibi canlı yayın açmanız mümkündür. Bunun için tek ihtiyacınız olacak şey sorunsuz bir internet bağlantınızın bulunmasıdır.

Tiktok Canlı Yayın Açmak Ücretli Midir?

Tiktok canlı yayın açmak için herhangi bir şekilde ücret talep edilmemektedir. Hiçbir ödeme yapmadan istediğiniz gibi canlı yayın açabilir ve takipçilerinizle hatta hesabınız gizli değilse diğer kullanıcılarla da buluşabilirsiniz.

Tiktok Canlı Yayın Nasıl Açılır?

Tiktok canlı yayın açmak çok kolaydır. Yukarıdaki yazımızda bulunan bilgiler ile nasıl Tiktok canlı yayın açabileceğinizi öğrenmeniz mümkündür. Tek sahip olmanız gereken bir Tiktok hesabı ve sorunsuz internet hizmeti bulunmasıdır.

TikTok Canlı Yayınlarımı Kimler İzleyebilir?

TikTok platformunda yapmış olduğunuz canlı yayınlarınızı takipçileriniz izleyecektir. Ancak profiliniz açık ise diğer kullanıcılar da keşfet sayesinde sizi görebilir ve canlı yayınlarınızı izleyebilir.

TikTok Canlı Yayın Süre Sınırı Var mı?

TikTok canlı yayınlarının süre sınırları yoktur. İstediğiniz süre boyunca internetiniz karşılıyor ise canlı yayın yapmaya devam edebilirsiniz.

İnternet Olmadan TikTok Canlı YayKullanılabilir Mi?

TikTok internet olmadan çalışmamaktadır. Videolar çevrim dışı olarak depolanmadığından kullanmak mümkün değildir.

Önceki blog: İnstagram Beğeni Sayısı Gizleme

Önerilen blog: Tiktok Video Sabitleme

Hizmetler: Tiktok Paketleri

Sonraki blog: İnstagram Akış Yenilenemedi Hatası