TikTok kurucusu ByteDance kimdir? Sorusu uygulamanın popülerliğinin artmasıyla birlikte çok daha fazla merak konusu haline gelmiştir. Özellikle bazı siyasi ve politik çekişmelerin uluslararası alanda bu uygulama üzerinden tartışılmaya başlanmasıyla birlikte uygulamanın kim tarafından ve ne zaman üretildiği merak unsuru haline gelmiştir. Kısa bir zaman dilimi içinde uygulamanın yüksek düzeyde başarı elde ederek günümüzde en çok kullanılan sosyal medya araçlarından biri haline dönüşmesi ise son derece dikkat çekmektedir.

Tiktok’un kurucusu Bytedance’dir. ByteDance bilindiği üzere bir şirket olmakla birlikte global düzeyde de birçokyatırıma sahiptir. Bulunduğu ülkede teknoloji ve makine öğrenme teknolojileri alanında faaliyet gösteren bu şirketin Tik Tok Uygulaması aracılığıyla dünya çapında tanınması sağlanmıştır. Dünya çapında pek çok destekleyicisi olan şirketin her geçen gün büyüyerek teknoloji devi haline dönüşmesine beklenmektedir.

TikTok Çinli teknoloji şirketi ByteDance Pekin merkezli bir firmadır ve milyarder ZhangYiming tarafından 2012 yılında kurulmuşturByteDance sayesinde, Zhang’ın kişisel servetinin 44 milyar dolardan daha fazlasına ulaştığı tahmin ediliyor.

Tiktok kurucusu ZhangYiming’ın öncülüğünde kurulan ByteDance 2012 yılında ilk kurulduğunda ana ürünü bir haber ve bilgi platformu olan Toutiao’ydu. Ardından yeni girişimlerle firma Musical.ly, BuzzVideo, Vigo Video gibi çeşitli video uygulamalarına da sahibi olmuştur.

ByteDance

Tiktok Nerede Kuruldu?

Tiktok uygulamasının kurulduğu ülke Çin’dir. İlk olarak Çin’de kullanıcıların beğenisine sunulan Tiktokuygulaması video paylaşım platformu olarak dünyanın birçok ülkesinde de yüksek düzeyde ilgi görmüştür. Çin piyasasında bulunan ByteDance firması tarafından üretilen bu uygulamanın kısa sürede şirketin değerini katladığı bilinmektedir bununla birlikte uygulama aracılığıyla elde edilen gelirin benzeri çalışmalara ve akıllı telefon üretimi gibi teknolojik faaliyetlere yönlendirilmesi beklenmektedir.

Tiktok Ne Zaman Kuruldu?

Tiktok uygulamasının kurulduğu yıl 2016 yılının Eylül ayıdır. Kurulduğu günden bugüne tüm dünya çapında yüksek ilgi görmüş ve her geçen gün biraz daha gelişerek varlığını sürdürmektedir. Temel amacı video paylaşımı olan uygulama aracılığıyla canlı yayın yapmak hatta reklam yapmak bile mümkündür. 150’denfazla ülkede kullanılanbu uygulama kısa bir süre içerisinde 1 milyardan fazla kullanıcı sayısına ulaşarak günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olmuştur. Uygulamaya ilkilgi 2017 yılında Endonezya’dagörülmüştür.

Uygulamanın ilk ismi Çin de Douyinadıyla bilinmektedir. Bununla birlikte, dünya piyasasına yayılmadan önce 2017 yılında Endonezya’da yüksek düzeyde ilgi görmesiyle birlikte isim değişikliği meydana gelmiştir ve uygulamanın yeni ismi olan Tik Tok, uygulamanın resmi adı olarak tanımlanmıştır ve uygulama bu isim ile dünya piyasasına girmiştir.

Tiktok’un sahibi olan ByteDance şirketi 9 Kasım 2017 tarihinde 1 milyar Dolar civarında bir ödeme yaparak Musical.cl şirket ile ortaklık kurarak dünya piyasasına giriş yapmıştır. Tiktok uygulamasının göstermiş olduğu başarı konusunda dönüm noktası olan bu birleşme ile birlikte Amerikan gençlerine yönelik bir uygulama olan Musical. Cl uygulamasına üye olan herkes Tik Tok uygulamasına olanlar ile birleştirilerek bu iki platform tek bir uygulama altında toplanmıştır.

Tiktok Uygulamasını En Çok Kullanan Ülkeler

Tiktok uygulamasını en çok kullanan ülkeler bir veri araştırması ile belirlenmiştir. Bununla birlikte en çok tiktok takipçi satışı yapılan ülke türkiye'dir. Sizlerde tiktok takipçi satın al hizmeti ile yükselişe geçebilirsiniz. Tiktok uygulaması son yıllarda kazandığı popülerliği ile birçok ülkede milyonlarca kullanıcıya sahiptir.

Tiktok uygulamasının en çok kullanıldığı ülkeler şöyledir;

  • Hindistan: 119.3 milyon
  • ABD: 39.6 milyon
  • Türkiye: 28.4 milyon
  • Rusya: 24.3 milyon
  • Meksika: 19.7 milyon
  • Brezilya:18.4 milyon
  • Pakistan: 11.8 milyon
  • Suudi Arabistan: 9.7 milyon
  • Fransa: 9.1 milyon
  • Almanya: 8.8 milyon

Önceki blog; İnstagram Hesabının Kapatılma Sebepleri Nelerdir?

Sonraki blog; İnstagram Hesap Silme Ve Kapatma Nasıl Yapılır?