Tiktok hesabı nasıl gizliye alınır? Noktasında Tiktok kullanıcılarının hesaplarını ve doğal olarak paylaşımlarını herkesin görmemesini istediği aşamada gerçekleştirmesi gereken birtakım işlemleri içermektedir. Hesapların güvenliğini sağlamak, yalnızca istenilen kişiler tarafından görünebilmesini mümkün hale getirmek ve daha farklı pek çok sebeple hesap gizliliği sağlanmak istenebilmektedir.

Sürekli güncellemelerle yenilenen ve güçlendirilen uygulamada, kullanıcıların beklentilerini karşılayabilmek için yeni özellikler geliştirilmektedir. Gizlilik şartlarının geliştirilebilmesi açısından Tiktok hesap gizleme özelliklerini kullanmak oldukça faydalıdır. Böylece kimlerin içeriklere erişim sağlayabileceği konusunda güvenli bir alan yaratmak mümkün hale gelmiş olmaktadır. Hemen her sosyal medya platformunda bulunan bu özellik sayesinde içeriklerin korunabilmesi ve gizli kalabilmesi mümkündür.

Tiktok hesabın için takipçi almak ister misin? Tiktok takipçi satın al kategorimizi ziyaret edebilirsin.

Tiktok, kullanımının ilk süreçlerinde pek çok kişi tarafından yargılanmış olsa da günümüzde sosyal medya platformları arasından yükselişe geçen en yeni isim haline gelmiştir. Uygulamanın etkisi öylesine büyüktür ki pek çok farklı platform bu uygulama içeriklerinden ilham alarak birtakım güncellemeler yapma ihtiyacı hissetmeye başlamıştır.

Benzer içerik: Tiktok Hesabı Nasıl Silinir?

 Kişilerin eğlenceli içeriklere ulaşarak kısa videolarla keyifli vakit geçirmesini sağlayan ve kazanç elde etmelerini de mümkün kılan uygulamada geniş kitlelere ulaşmak, diğer platformlara oranla daha kolaydır. Bu durum uygulamanın avantajları arasında yer alsa da bazı kullanıcılar hesaplarındaki paylaşımlarının bu kadar fazla insana ulaşmasını istememektedir. Bu noktada Tiktok  hesap ayarları içerisinden gerçekleştirilen işlemlerle gizliye alabilme durumu mümkün hale gelmektedir. Yazımızın devamında bu ayarların nasıl sağlandığını anlatıyor olacağız.

Tiktok Hesap Gizleme

Tiktok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Tiktok hesap gizleme nasıl yapılır? Sorusu hesaplarındaki paylaşımları ve genel bilgilerini daha az insan tarafından görünür kılmak isteyen kişiler tarafından merak edilen bir konuya işaret etmektedir. Her uygulamada olduğu gibi tiktok uygulamasında da hesabın gizlenebilmesi mümkün olmaktadır. Kolaylıkla gizlenebilecek olan uygulamada bu sayede içeriklerin korunabilmesi, güvenle paylaşım yapılabilmesi mümkün hale gelmektedir. Sebebi her ne olursa olsun Tiktok takip ettiklerimi gizleme ve daha pek çok seçeneği koruma altına alma olanaklarından yararlanılabilmektedir. Kişiler kendileri ve çevreleri için özel videolar çekmek istediklerinde bu yolu kullanarak hesaplarının gizlenmesini sağlayabilmektedir. Tiktok hesap gizleme için gerçekleştirilmesi gereken adımları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Cep telefonu üzerinden Tiktok uygulaması açılır ve hesaba giriş yapılır.
  • Hesaba girişin ardından sağ üst kısımda bulunan ben seçeneğine dokunulur.
  • Üst kısımda yer alan üç nokta işareti bulunur ve bu işarete dokunulur.
  • Üç nokta işaretine dokunulmasının ardından açılan pencerede gizlilik ve güvenlik yazan seçeneğe dokunulmalıdır.
  • Burada yer alan farklı seçenekler içerisinden özel hesap yazan kısma dokunulur. Bu sayede tiktok hesap gizleme işlemi gerçekleştirilmiş olmaktadır. Bu işlemin iptal edilmesi için yeniden aynı uygulamalar gerçekleştirilmekte ve aynı alandan hesap gizliliğinin kaldırılması kolayca sağlanabilmektedir. Bu sayede saniyeler içerisinde hesabı gizlemek mümkün hale gelmektedir.

Benzer içerik: Tiktok Hesabı Nasıl Geliştirilir?

Tiktok Hesap Gizleme Neden Yapılır?

Tiktok'ta hesap gizleme neden yapılır? Noktasında söz edilebilecek pek çok farklı sebep bulunabilmektedir. Öncelikle Tiktok uygulamasını herkesin farklı amaçlar doğrultusunda kullanabileceği, buna olanak tanıyan bir uygulama olduğunun altını çizmek gerekmektedir. Tiktok uygulamasında fenomen olmak isteyen ve bu doğrultuda içerikler belirleyen kişiler olduğu gibi yalnızca eğlenmek ya da yakın çevresiyle paylaşımlar yapmak isteyenler de bulunmaktadır. Dolayısıyla uygulamanın oldukça geniş bir kullanım seçeneği bulunmaktadır.

Tiktok hesap gizleme seçeneğinden faydalanmak isteyen kişiler özellikle hesaplarını yakın çevresi tarafından görünür kılmak isteyenlerdir. Bunun yanında eğlenceli içeriklerin başka platformlarda ya da hesaplarda kullanılmasını önleyebilmek için de bu olanaktan yararlanmak mümkündür. Herkesin kolayca gerçekleştirebileceği bir işlemdir.

Önceki blog: İnstagram Bloggeri Nasıl Olunur?

Sonraki blog: İnstagram Gizli Hesap Görme