İnstagram arama geçmişi silme, İnstagram arama geçmişi görme ve İnstagram arama geçmişi kapatma nasıl yapılır? İnstagram arama geçmişi yok veya göremiyor musunuz? İnstagram arama geçmişi nerede ve nasıl arama geçmişi silinir anlatacağız. İnstagram arama geçmişi görünmüyor veya nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız mutlaka inceleyin. İnstagram arama geçmişi silme iphone ve samsung cihazlarda olmak üzere her cihazda yapılabilir. Bilgisayardan veya telefondan instagram arama geçmişi silinebilir. İnstagram arama geçmişi İos veya android telefonlardan kolaylıkla silinebilir.

İnstagram kullanıcıları diğer kullanıcıları ya da instagram da kimliği belirsiz bir şekilde düşüncesini, yazılarını paylaşmak için olan sayfaları ya da instagram butik hesaplarını merak ettiğinde arama kısmından bu hesaplara arayarak, profillerine bakabilir.

Ancak arama kısmında ne aradığınız daha sonra da görülebilmektedir. Bu yüzden de instagram kullanıcıları instagram arama geçmişi silme nasıl yapılır? Sorusunun cevabını bulmak için araştırma yapmaktadır. İnstagram'da aramada geçmişi silme dışında, instagram fotoğraf paylaşamıyorum sorununuda inceleyebilirsiniz. Bu sorunda arama geçmişi silme kadar aranmaktadır.

İnstagram Arama Geçmişi Silme

İnstagram Arama Geçmişi Silme

Kullanıcılar tarafından instagram arama geçmişi silme işlemi yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. İnstagram arama geçmişi sildikten sonra, instagram durduruldu hatası veya instagram akış yenilenemedi hatası alabilirsiniz. Bu gayet normaldir ve anında düzelecektir. İnstagram arama geçmişi silme işlemini yaptığınız zaman önceden arama yaptığınız ve kimsenin görmesini istemediğiniz aramaların yanında arama geçmişinde hep kalmasını istediğiniz, unutmak istemediğiniz aramalar da silinmektedir.

Toplu arama silme işleminde bu durumu unutulmamalıdır. Eğer illa da toplu silme işlemi yapacaksanız unutmak istemediğiniz sayfaları ya da profili bir köşeye not etmenizde fayda var. Bu uyarılar dikkate alındıktan sonra instagram arama geçmişi silme nasıl yapılır? Sorusunun iki türlü cevabı bulunmaktadır. İnstagram arama geçmişi silme işlemi mobil cihaz üzerinden farklı bilgisayar üzerinden farklı yapılmaktadır. Mobil cihazı ile instagram arama geçmişi silme işlemi;

  • İlk olarak profile girilerek, sağ üst köşede bulunan alt alta üç çizgiyi tıklayarak ayarlar bölümüne girilmelidir
  • Ayarlar bölümünden açılan menüden güvenlik seçeneğine tıklayınız
  • Burada açılan menüden sayfayı aşağı doğru kaydırarak, arama geçmişini temizle seçeneğine tıklayın
  • Bu noktada karşınıza yaptığınız bütün aramalar karşınıza gelecektir
  • Aramaların karşısında da çarpı işaretini göreceksiniz. Eğer bazı aramaları silmek istiyorsanız silmek istediğiniz aramanın karşısında bulunan çarpı işaretine tıklayın
  • Yaptığınız bütün aramaları silmek istiyorsanız tümünü sil seçeneğine tıklayın.

Bilgisayardan İnstagram Arama Geçmişi Silme

Bu işlemleri sırasıyla yaptığınız zaman instagram arama geçmişinde sadece istediğiniz aramalar ya da hiçbiri görünmeyecektir. Bilgisayar üzerinden instagram arama geçmişi silmek işlemi için;

  • İnstagram ana sayfanızdan sağ üstte bulunan fotoğrafınıza tıklayarak profilinize geçin
  • Profilinizden de profili düzenle seçeneğine tıklayın
  • Karşınıza çıkacak menüden gizlilik ve güvenlik seçeneğine tıklayın
  • Bu menüden de aşağı doğru inerek hesap verileri görüntüle seçeneğine tıklayın
  • Burada karşınıza birçok seçenek çıkacak, bu seçeneklerden arama geçmişi seçeneğine tıklayın
  • Burada tümünü gör seçeneğine tıklayarak aramalarınıza ulaşabilirsiniz
  • Arama geçmişi temizle seçeneğine tıkladığınız zaman instagram algoritması size emin misin? Diye soracak burada evet seçeneğine tıklamanız yeterlidir

Bu şekilde olan sıralamayı takip ettiğiniz zaman instagram arama geçmişi silme işlemini başarıyla yapmış olacaksınız. Ancak bu noktada yine hatırlatılmak gerekmektedir ki tümünü silme işlemi sonrasında instagram geçmişinde bulunan bütün aramalarınız silinecektir. Mobil cihazınız ile yapacağınız instagram arama geçmişi silme işleminde hangi aramaların silinip hangi aramaların kalacağına karar verebilseniz de bilgisayar ile yapacağınız instagram arama geçmişi silme işleminde arama geçmişinizin tamamı silinecektir. Bu yüzden bu uyarılara dikkat edilmelidir.

İnstagram Harf Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

İnstagram arama geçmişi silme işlemini yaptıktan sonra kullanıcılar arama kısmına bir harf girdikten sonra ilk başta önceden yaptığı ve sildiği aramanın en üst kısımda çıktığını görebilmektedir. Bu durum da instagram algoritmasının bir de harf geçmişi bulunmasından kaynaklıdır. Bu yüzden de instagram harf geçmişi silme nasıl yapılır? Sorusunu da kullanıcılar merak eder.

Ancak instagram algoritması harf geçmişi silme ile ilgili bir yöntem sunmamaktadır. Bazı alternatifler ve indirilecek üçüncü uygulamalar ile mümkündür. Kişiyi engelleyerek harf geçmişinde çıkması engellenebilir. Ya da uygulamayı silerek, yeniden yükleme de yapabilirsiniz.

Önceki blog: Tiktok İkinci Hesap Nasıl Açılır?

Sonraki blog: Tiktok Beğeni Geçmişi

Önerilen kategori: İnstagram Beğeni Satın Al