İnstagram konum ekleme hatası veya instagram konum ekleme sorunu çoğu kullanıcının başına gelmektedir. Bu yazımız sayesinde İnstagram konum ekleme hatasına son verebileceksiniz.

Son zamanların en sık kullanılan sosyal medya platformlarının başında İnstagram uygulaması gelmektedir. Özellikle İnstagram uygulamasının Facebook tarafından satın alınmış olması uygulamaya farklı özellikleri de Facebook ile beraber getirmektedir. Birçok kullanıcı da yakın zamanlarda kullanıma açılan İnstagram konum ekleme özelliğinin nasıl kullanıldığını öğrenmek istemektedir. Her şeyden önce işlemin sadece 1 dakika içerisinde çok kolay bir şekilde yapılabileceğini belirtmek istemekteyiz.

İnstagram uygulama facebook tarafından satın alındıktan sonrasında, konum servislerini bu uygulama üzerinden almaya başlamıştır. Bundan dolayı eğer İnstagram yeni konum ekleme işlemi yapmak istiyorsanız, ilk olarak facebook uygulamasında bir hesabınıza ihtiyacınız bulunmaktadır. Konumunuzu ekledikten sonrasında İnstagram uygulamasından sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebileceksiniz.

İnstagram Konum Ekleme

İnstagram Yeni Konum Oluşturma

İnstagram yeni konum oluşturma için izlemeniz gereken yöntemler çok kolay ve basittir. Yukarıda da belirttiğimiz benzer biçimde, İlk olarak Facebook uygulaması kullanıyor olmanız ve açmanız gerekmektedir. Daha sonra kullanacağınız yöntemler aşağıdaki gibidir;

  • İlk olarak Facebook uygulamasına giriş yapınız.
  • Eğer bir hesabınız yoksa hesap açmanız gerekmektedir.
  • Daha sonrasında Facebook uygulamasından bir gönderi paylaşmalısınız.
  • İçerik olarak paylaştığınız herhangi bir posta ihtiyacınız olmaktadır. Bunlar; gönderi, fotoğraf, görsel ya de video olabilir. Buradaki amaç gönderiyi hemen paylaşmanızdır.
  • Gönderiyi yüklemeden önce yapmanız ihtiyaç duyulan bir işlem daha bulunmaktadır.
  • Bu işlem ise, gönderinize konum eklemektir.
  • Konum eklemek için gönderi paylaşım kısmının sağ alt tarafında bir ok göreceksiniz.
  • Buraya tıkladığınızda konum ekle seçeneği karşınıza çıkacaktır.
  • Bu adım sonrasında konumunuzu belirlemeniz gerekecektir.
  • Konumunuza yakın olan bölgeleri burada görebilir ve seçebilirsiniz.
  • Fakat bazen eklemek istediğiniz yer bu konumlar içinde bulunmayabilir.
  • Uygulama sizlere yine de konumunuzu arayabileceğiniz ve girebileceğiniz bir alan sunmaktadır. Bu alana yerinizi ekleyebilirsiniz.
  • Konumunuzu girdikten sonrasında kategorinizi belirlemeniz gerekecektir.
  • Tüm bu işlemler sonrasında artık yeni bir konum oluşturmuş olacaksınız.
  • Son olarak İnstagram uygulamasına girerek İnstagram konumunuzu paylaşmaya hazır hale gelmiş olacaksınız.

Facebook ve İnstagram uygulamaları birbiri ile bağlantılı çalıştığı için, eklemiş olduğunuz konum İnstagram üzerinden de görülebilecektir. İşte görüldüğü gibi İnstagram konum ekleme son derece rahat ve kolaydır. Bu konumu sadece gönderilerinizde değil aynı zamanda hikâyelerinde de kullanabilirsiniz.

Neden İnstagram Hikayelerine Konum Ekleyemezsiniz?

Neden İnstagram hikayelerine konum ekleyemezsiniz? Sorusuna birkaç cevap bulunmaktadır. Bu sorunları yukarıda bahsettiğimiz adımları baştan yaparak çözmeyi deneyebilirsiniz. Bu sorunlar oldukça pratik bir yolla çözülebilmektedir. Yukarıdaki adımları tekrar uygulamadan önce aşağıda belirttiğimiz sorun sebeplerine bakmalısınız. Bazı İnstagram konum ekleme sorunları bunlar gibidir;

  • İnstagram uygulamanızın güncel olduğundan emin olunuz. Güncel olmayan uygulamada uyum sorunu olabilmektedir
  • İnternet erişiminiz olduğundan emin olunuz. İnstagram uygulaması internetsiz kullanılamamaktadır.
  • Konum servislerinin açık olduğundan emin olunuz. İnstagram uygulamasına konumunuzu eklemek için konum servislerini kullanmanız gerekmektedir. Konum servisleri o an nerede olduğunuzu izin verdiğiniz takdirde uygulamaya iletmektedir. İnstagram uygulaması dabilgiyi buradan almaktadır.
  • Hesabınızda bir sıkıntı olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Başka bir telefon veya akıllı cihaz üzerinden hesabınızı açarak kontrol etmeniz önerilmektedir. Sorun bazen kullandığınız telefondan kaynaklı olabilmektedir.
  • Konum paylaşımı aşırı yoğun olduğu zamanlarda bu sorun yaşanabilir. Özel etkinlikler herkesin aynı konumu paylaşmasına neden olmaktadır. Siz de o insanların içindeyseniz sizin konum paylaşımınız yoğunluktan etkilenebilir ve bu yüzden ekleme yapamayabilirsiniz.

En çok merak edilen konular:

  1. İnstagram konum ekleme
  2. İnstagram konum oluşturma
  3. İnstagram konum değiştirme
  4. İnstagram konum hikayeleri
  5. İnstagram konum bulma
  6. İnstagram konum atma
  7. İnstagram konum kapatma
  8. İnstagram konum yüklenemedi
  9. İnstagram konum kaldırma

Önceki blog: Tiktok Çok Hızlı Yazıyorsun

Sonraki blog: TikTok İçin Kullanılan Uygulamalar

İnstagram hakkında diğer blog içeriklerimiz:

  1. İnstagram Kaç GB İnternet Harcar?
  2. İnstagram İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?
  3. İnstagram İnternet Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?
  4. İnstagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulama
  5. İnstagram Hesap Silme