Neden instagram hikayeler açılmıyor? Sorusun instagram kullanıcıları tarafından sık sık araştırılmaktadır.

Özellikle günümüzde popüler bir hale gelen instagram sosyal medya platformu, ilk olarak fotoğraf ve video düzenleme ile paylaşma uygulaması olarak kullanıma sunuldu. Daha sonra da yeni video özellikleri ve yirmi dört saat duran ve sonra da kendiliğinden arşive taşınan hikaye paylaşma özelliklerini de kullanıma sundu. Bu hikayeler de instagram kullanıcıları tarafından görülerek, instagram kullanıcısının hem takipçisi ile hem de diğer instagram kullanıcıları ile etkileşime geçmesini sağlamaktadır. Takipçi ya da instagram kullanıcısı bakmak istediği hikaye açılmayınca da doğal olarak neden instagram hikayeler açılmıyor? Sorusunu sorarak, nedenini araştırmaya başlamaktadır.

İnstagram hikaye sorunu ikiye ayrılmaktadır. İnstagram hikaye siyah ekran sorunu ve instagram hikaye paylaşamıyorum sorunu. Bu sorunlardan şuan için instragram hikaye açılmıyor sorununa değineceğiz. Ayrıca instagram'da paylaştığınız hikayeleri istediğiniz kişilere gizlemek için ise, instagram hikaye gizleme blog içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

İnstagram sosyal medya platformu 2016 yılının Ağustos ayında hikaye özelliğini kullanıcılarına sundu. Bu özellikte instagram kullanıcıları tarafından sunulduğu ilk andan itibaren oldukça fazla sevildi. Sunduğu bu özelliğin çok sevildiğini gören instagram sosyal medya platformu da daha sonra bu yirmi dört saat içinde arşive taşınan instagram hikayelerini, kullanıcının isteği doğrultusunda profillerinde sabitleyebilme özelliğini sundu. Sunulan bu özellikte çoğu özellikte olduğu gibi instagram kullanıcıları tarafından çok sevildi.

İnstagram Hikayeler Açılmıyor

İnstagram Hikayelerinin Açılmaması Nedeni

İnstagram hikayelerinin açılmaması nedeni, instagram kullanıcıları tarafından sık sık araştırılmaktadır.

İnstagram hikayelerinin açılmaması sorunu iki şekilde görülmektedir. Biri arkadaşımın hikayesini göremiyorum durumu iken diğeri de instagram kendi hikayelerim açılmıyor şeklindedir. Bu gibi hikaye sorunlarının nedeni şu durumlar olabilir;

  • Hikayenin süresi dolmuş, yani hikaye yüklendikten sonra yirmi dört saat geçmiş olabilir
  • İnternet bağlantısında bir sorun olabilir
  • Telefon ya da bilgisayarın saat ve tarih ayarı yanlış olabilir ya da güncel olmayabilir
  • İnstagram uygulaması önbelleğinde fazla bilgi depolanmış olabilir

İnstagram uygulamasında yaşanan hikaye açamama sorunu bu nedenlerle yaşanıyor olabilmektedir. Bu yüzden de bu sorunlar karşılaştıktan sonra bu durumlar kontrol edilmelidir.

İnstagram Hikayelerinin Açılmaması Çözümü

İnstagram hikayelerinin açılmaması çözümü de her sorunda olduğu gibi bulunmaktadır. Bu yüzden de instagram hikayelerinin açılmaması sorunu ile karşılaşan kullanıcı bu çözüm yollarını aramaya başlamaktadır. İnstagram hikaye açılmıyor sebebi nedir diyorsanız, bu içeriği okumaya devam edebilirsiniz. İnstagram hikaye anketi nedir merak ediyorsanız ise gerekli bilgileri sizler için derledik.

İnstagram hikaye sorunu çözümü için öncelikle yukarıda belirtilen nedenler kontrol edilmelidir. Eğer hikaye sorunu bu nedenler ile gerçekleşiyorsa kullanıcı bu durumların çözümünü yapmalıdır. Bu durumlar dışında da instagram hikayelerinin açılmaması sorunun çözümü için;

  • İnstagram uygulaması için önbellek temizlemesi yapmak
  • Uygulamayı telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan silip, tekrar yüklemek
  • Telefonunuzda ya da bilgisayarınızda saat ve tarih kontrolleri yaparak, tekrardan ayarlayın

Bu çözüm yolları uygulanarak, instagram hikayelerinin açılmaması durumu çözülebilmektedir. Ayrıca olarak da instagramda açmak istediğiniz hikayeye açamamanızın nedeni hikayeyi paylaşan instagram kullanıcısının paylaştığı hikayeyi sizin görmenizi istememiş olması ve bu nedenle de hikayesini de size gizlemiş olması olabilmektedir. Bu durumda da maalesef sizin yapabileceğiniz hiçbir çözüm yolu bulunmamaktadır. En fazla yapabileceğiniz çözüm kullanıcı ile bağlantıya geçerek, engelin kaldırılmasının istenmesidir. Eğer ki hikaye paylaştıysanız ve kisme görmediyse, instagram hikaye izlenme satın al kısmına gidebilirsiniz. Ayrıca hile yapmak isterseniz, instagram hikaye izlenme hilesi aracını kullanabilirsiniz.

İnstagram hikayelerinin açılmamasının yanı sıra instagram hikaye arşivde görünmüyor sorunu ile karşılaşmak da mümkündür. Bu sorun ile karşılaşıldığında da instagram ayarlar bölümüne girerek, hikayeler bölümünden arşive kaydet kısmının açık olduğuna emin olun. Eğer bu seçenek kapalı ise instagram hikayeleriniz arşive kaydedilmediğinden görülmeyecektir.

İnstagram hikayelerinin açılmaması sorunu ile karşılaşan instagram kullanıcısı bütün çözüm yollarını denedikten sonra sorun hala devam etmekteyse bu sorun kullanıcıdan değil, instagram algoritmasından kaynaklanıyor demektir. Böyle bir durumda da kullanıcı instagram uygulamasına sorun bildirimi yapmalıdır. Ve sorunun instagram tarafından çözülmesi beklenilmelidir.

Önceki blog: Tiktok Pov Ne Demek?

Önerilen blog: İnstagram Gönderi Arşivleme

Önerilen hizmet: İnstagram Anket Oyu Satın Al

Önerilen hile: İnstagram Anket Hilesi

Sonraki blog: Tiktok Nerede Ve Ne Zaman Kuruldu?